twitter sues turkey ban

Ο πόλεμος μεταξύ Erdogan και Twitter συνεχίζεται

twitter-sues-turkey-ban

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας συνεχίζει να βρίσκεται σε τροχιά πολέμου εναντίον του και όταν έχασε την πρώτη μάχη μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, τώρα ετοιμάζεται να το κατηγορήσει για φοροδιαφυγή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αλλάξει στατηγική και βρίσκεται στο σχέδιο Β, το οποίο είναι να δυσφημήσει πλήρως το Τ, κατηγορώντας το για φοροδιαφυγή. Δεν προτίθεται να πολεμήσει μόνο το Τwitter, αλλά το και το YouTube
επίσης, λέγοντας ότι μπορεί να παραβιάζουν το νόμο με τον ίδιο τρόπο.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι το Τwitter, το YouTube και το Facebook είναι διεθνείς εταιρείες που δημιουργήθηκαν για τα χρήματα και το κέρδος, και ότι το Twitter φοροδιαφεύγει.

“Οι εταιρείες αυτές, όπως κάθε διεθνής εταιρεία, θα συμμορφωθεί με το σύνταγμα της χώρας μου, τους νόμους και τους φορολογικούς κανόνες”, δήλωσε ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν  πριν από λίγες εβδομάδες είχε υποσχεθεί ότι θα «εξαφανίσει» το Twitter. Η πρώτη του απόπειρα σε αυτό οδήγησε στην πλήρη απαγόρευση του δικτύου στο εσωτερικό της Τουρκίας λίγο πρίν γίνουν οι τοπικές εκλογές στην Τουρκία. Αρκετά βολικά, η Τουρκία δήλωσε ότι το Twitter αρνήθηκε να “κατεβάσει” δημοσιευμένες συνδέσεις που οδηγούν σε πληροφορίες σχετικές  για τα μέλη του κυβερνώντος κόμματος.

  Προσοχή ενεργή επίθεση σε σελίδες του Facebook

Δεδομένου ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τη Google και άλλες παρόμοιες υπηρεσίες να παρακάμψουν τη λογοκρισία, οι ISP της χώρας αναγκάστηκαν να αναχαιτίσουν όλες αυτές τις συνδέσεις. Λίγο καιρό μετά που το Twitter έγινε απροσπέλαστο στους Τούρκους, έγινε και το YouTube επίσης, για τους ίδιους λόγους, ιδίως δεδομένου ότι η το YouTube φιλοξένησε μερικά βίντεο στα οποία οι Τούρκοι αξιωματούχοι συζήτησαν μια πιθανή στρατιωτική επέμβαση σε Συρία.

Η διεθνής κοινότητα κατηγόρησε την Τουρκία για παραβίαση βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, λέγοντας οι απαγορεύεσεις είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία σε μια χώρα που ήλπιζε να γίνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εν τω μεταξύ το Συνταγματικό Δικαστήριο, στο οποίο είχε προσέλθει το Twitter,  διέταξε την κυβέρνηση να άρει την απαγόρευση. Λίγες μέρες αργότερα, ένα κατώτερο δικαστήριο εξέδωσε μια παρόμοια απόφαση σχετικά με την απαγόρευση του YouTube, η οποία απερρίφθη μέσα σε λίγες ώρες. Η αρχική απόφαση αναφέρει ότι τα 15 βίντεο θα πρέπει να λογοκριθούν, αλλά το υπόλοιπο του site θα παραμείνει ανοιχτό.

  Facebook, Instagram, WhatsApp ετοιμάζουν λειτουργίες επί πληρωμή

Η Google έχει καταθέσει αίτημα στο Συνταγματικό Δικαστήριο να διατάξει άρση της απαγόρευσης ακριβώς όπως το έκανε με το Twitter, αλλά δεν έχει υπάρξει καμία απάντηση μέχρι στιγμής.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


1  +  4  =