Η NASA δίνει καθημερινές αναφορές για τον καιρό από τον Άρη

Η έχει κατασκευάσει μία νέα όπου αναφέρει καθημερινά τις μετεωρολογικές συνθήκες στην πλανήτη Άρη.

NASA

Η NASA στα πλαίσια της αποστολής InSight έφτιαξε μία νέα ιστοσελίδα για τον καιρό του πλανήτη Άρη, όπου σίγουρα θα είναι “διασκεδαστική για τους μετεωρολόγους”. Για τους υπόλοιπους απλούς όπως εμείς, είναι μια καθημερινή υπενθύμιση ότι ο Άρης αν δεν χαρακτηρίζεται εντελώς αφιλόξενος, είναι τουλάχιστον υπερβολικά κρύος.

Ο ιστότοπος μοιράζει ημερήσιες αναφορές καιρού δίνοντας θερμοκρασία, ατμοσφαιρική πίεση και ταχύτητα ανέμου. Η συλλογή των στοιχείων προέρχεται από το InSight, το διαστημικό σκάφος της NASA που βρίσκεται επί του παρόντος κοντά στον ισημερινό του κόκκινου πλανήτη.

Για τον μέσο άνθρωπο, ίσως η πιο συγκλονιστική πτυχή της ημερήσιας αναφοράς του καιρού, είναι ότι η θερμοκρασία  πέφτει τακτικά κάτω από τους – 95 βαθμούς Κελσίου και σπάνια υπερβαίνει τους – 12 βαθμούς Κελσίου. Μπορείτε επίσης να παρατηρήσετε ότι ο πλανήτης είναι μάλλον θορυβώδης, καθώς η πιο πρόσφατη ταχύτητα ανέμου καταγράφηκε στα 60 χιλιόμετρα την ώρα (πολλαπλασιάστε τα μέτρα ανά δευτερόλεπτο – m/s – με το 3,6 για να βρείτε χιλιόμετρα ανά ώρα – Km/h ). Και η ατμοσφαιρική πίεση, συνήθως κάπου γύρω στα 700 Pascals, είναι σημαντικά χαμηλότερη από τη Γη, όπου η μέση ατμοσφαιρική πίεση στη θάλασσα είναι μεγαλύτερη από 100.000 Pascals. Eίναι περίπου 7 hPa όταν οι ισοβαρείς καμπύλες που βλέπετε στα μετεωρολογικά δελτία μιλάνε για γύρω στα 1000 hPa.

  Cosmote Hackathon Τρέξε τον κώδικα για το μέλλον

Αλλά η NASA δεν ενδιαφέρεται τόσο πολύ για τον καιρό, καθώς χρησιμοποιεί τις ενδείξεις αυτές για να πάρει μια καλύτερη αίσθηση της σεισμικής δραστηριότητας στον Άρη.

Το πακέτο αισθητήρων του InSight, το οποίο ονομάζεται Auxiliary Payload Subsystem (APSS), χρησιμοποιείται για την ανίχνευση πηγών θορύβου που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις μετρήσεις από το σεισμομετρητή του Lander. Το APSS περιλαμβάνει ένα μαγνητόμετρο – το πρώτο που τοποθετείται ποτέ στην ενός άλλου πλανήτη – για να διαβάζει αλλαγές στο τοπικό μαγνητικό πεδίο. Περιλαμβάνει επίσης αισθητήρια για μετρήσεις των ακραίων μεταβολών της θερμοκρασίας του πλανήτη, μέτρηση των ισχυρών ανέμων και της χαμηλή ατμοσφαιρικής πίεσης.

Και αυτό που θέλει πραγματικά να μάθει η NASA είναι εάν υπάρχει σεισμική δραστηριότητα, η οποία θα μπορούσε να μας πει περισσότερα για το πώς διαμορφώθηκε η Γη.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  48  =  56