Θέλετε να βγάλετε ΑΦΜ; Πρέπει να δώσετε τα στοιχεία σας στην Microsoft

Αν σας τύχει να χρειαστεί να βγάλετε ένα νέο ΑΦΜ θα εκπλαγείτε. Η επίσημη ιστο της Ελληνικής Κυβέρνησης gov.gr σας παραπέμπει να συμπληρώσετε όλα τα ευαίσθητα δεδομένα σας σε ιστοσελίδα στους servers της Microsoft

apoktisiafm aade gsis

Όσοι εισέρχεστε στο 18ο έτος της ηλικία σας θα πρέπει βάση νόμου να αποκτήσετε ένα Αριθμό Φορολογικού Μητρώου, γνωστό και ως ΑΦΜ. Ανεξαρτήτως επαγγέλματος, ακόμα και οι φοιτητές.

Μάλιστα η ψηφιακή ευκολία που προσφέρει η Ελληνική Κυβέρνηση σας αναγκάζει να αποκτήσετε και κλειδάριθμο, ώστε να μπορείτε διαδικτυακά να κάνετε αιτήσεις στο πανεπιστήμιό σας και να παρέχετε εύκολα το γνήσιο της υπογραφή σας, όπου απαιτείται.

Οι ψηφιακές ευκολίες αναπτύχθηκαν εδώ και ένα χρόνο, με την πανδημία του COVID-19, ούτως ώστε να ελαττωθούν οι προσωπικές συναλλαγές με τους δημόσιους υπαλλήλους αλλά και να μειωθούν οι υπερβολικές απαιτήσεις των διαφόρων υπηρεσιών σε έγγραφα και πιστοποιητικά.

Πριν το COVID-19 αν θέλατε να βγάλετε ένα ΑΦΜ για ένα 18χρονο, θα έπρεπε να πάτε στην τοπική σας και τα δικαιολογητικά παραμάσχαλα, να υποβάλλεται αίτημα στην υπηρεσία, συμπληρώνοντας φυσικά όλα τα στοιχεία σας. Δηλαδή, ονοματεπώνυμο, όνομα πατέρα και μητέρας, διεύθυνση, αριθμό ταυτότητας, email, τηλέφωνο σταθερό και κινητό, τόπος και ημερομηνία γέννησης, οικογενειακή κατάσταση, υπηκοότητα κλπ

Όλα τα παραπάνω στοιχεία τα έπαιρνε ο(η) υπάλληλος και τα πέρναγε στο σύστημά τους. Με τον κορονοϊό τα πράγματα γίναν πιο απλά. Μπορείτε να κάνετε αίτηση ηλεκτρονικά, και μετά να κλείσετε ένα για μία συνέντευξη με τον υπάλληλο της εφορίας μέσω του Microsoft Teams από το σπίτι σας. Στο ραντεβού αυτό ο υπάλληλος θα βεβαιώσει ότι είστε υπαρκτό πρόσωπο, τα στοιχεία της αίτησης είναι αληθινά, έτσι θα σας καταχωρήσει και θα σας δώσει αριθμό ΑΦΜ.

Όμως θα εκπλαγείτε όταν θα κάνετε κλικ στο σύνδεσμο που θα σας στείλει το gsis.gr για να περάσετε όλα τα παραπάνω ευαίσθητα στοιχεία σας. Είναι αυτός εδώ: https://apoktisiafm.azurewebsites.net/el-GR.

Και ενώ είστε κάτω από το domain gsis.gr της Ελληνικής Κυβέρνησης, ξαφνικά θα βρεθείτε στους servers Azure της Microsoft !! Και θα πρέπει εκεί να γράψετε όλα τα στοιχεία σας!

Αν λοιπόν καταλαβαίνουμε καλά, το επίσημο Ελληνικό κράτος για την ψηφιοποίηση των οικονομικών στοιχείων όλων των Ελλήνων χρησιμοποιεί την Microsoft.

Και μας γεννιούνται τα εξής ερωτήματα:

  • Δεν έχει ο Ελληνικό κράτος δικούς του servers?
  • Το περίφημο σχέδιο ΣΥΖΕΥΞΙΣ που είναι στημένο?
  • Και χάθηκε να φτιάξουν ένα subdomain αντί να βλέπουν οι πολίτες το apoktisiafm.azurewebsites.net και να φρικάρουν?

Τι απαντάτε κύριοι του Υπουργείου Ψηφιακής Διας;

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.087 εγγεγραμμένους.
ΑΑΔΕ,ΑΦΜ,gsis,aade,απόκτηση,Microsoft,Azure

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

2 Comments

Leave a Reply
  1. Δεν πρόκειται να σας απαντήσουν. Όπως δεν θα απαντήσουν ποτέ για την απάτη του κοροδοιου

  2. Το χειρότερο δε, είναι ότι στη διαδικασία δύναται να χρησιμοποιηθεί λειτουργικό windows.
    Πρωτόγνωρα πράγματα παγκοσμίως !!!
    Δουλευόμαστε μεταξύ μας…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).