Υπάρχουν μόνο 30.000 ιστοσελίδες στο Dark Web


Το Dark Web είναι ένα δημόσιο δίκτυο στο οποίο οι χρήστες του δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην προστασία και στην ανωνυμία. Εξαιτίας αυτού, οι περισσότεροι απλοί καθημερινοί χρήστες δεν έχουν αποκτήσει ποτέ πρόσβαση σε αυτό, και στην χειρότερη περίπτωση δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή του.

websites Dark Web

Σε πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από τις Intelliagg και Darksum, οι δύο εταιρείες έφτιαξαν ένα χάρτη με τις Tor-based ιστοσελίδες του Dark Web.

Χρησιμοποιώντας αυτοματοποιημένα scripts, οι δύο εταιρείες σάρωσαν, ανίχνευσαν και έφτιαξαν ένα ευρετήριο με όλες τις ιστοσελίδες Tor που βρήκαν μπροστά τους. Το αποτέλεσμα αποκάλυψε ότι υπάρχουν μόνο 29.532 .onion ιστοσελίδες, αριθμός που είναι μικρότερος από προηγούμενες εκτιμήσεις και σχεδόν ασήμαντος σε σύγκριση με τα δισεκατομμύρια των ιστοσελίδων του απλού Internet.

Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι πολλοί δικτυακοί ιστότοποι Tor που ήταν online στη συνέχεια εξαφανίστηκαν για πάντα, και έτσι η εκτίμησή τους για 30.000 ιστοσελίδες μπορεί να είναι στην πραγματικότητα μικρότερη, δεδομένου ότι πολλές από αυτές τις ιστοσελίδες είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψουν ξανά.

Σύμφωνα με τους αριθμούς της έρευνας, το 54% αυτών των 30Κ .onion sites εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια της έρευνας αυτής. Η πιθανή εξήγηση είναι ότι οι προσωρινοί τομείς συστάθηκαν προσωρινά για τις ανάγκες των εγκληματικών οργανώσεων του Dark Web.

Όσο αφορά την γλώσσα, όπως ήταν αναμενόμενο, τα περισσότερα από τα Tor sites γράφτηκαν στα αγγλικά (76%), με δεύτερη τη γερμανική (4%) και τρίτη την Κινέζικη (3,7%).

Κατηγοριοποιώντας τις ιστοσελίδες, οι περισσότερες χρησιμοποιούνται για την διαμοίραση αρχείων, με δεύτερη την διαρροή δεδομένων, τρίτη την οικονομική απάτη, και τέταρτη τα μέσα ενημέρωσης. Αλλά αυτή η κατηγοριοποίηση δεν και απόλυτα σίγουρη ότι είναι αντιπροσωπευτική των πραγματικών περιεχομένων των ιστοσελίδων του Dark Web.

websites-2

Τέλος η έρευνα εντοπίζει ότι το 68% του περιεχομένου του Dark Web ασχολείται με παράνομο περιεχόμενο και το 32% κινείται σε νόμιμα πλαίσια.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news