Που έπεσε τελικά ο δορυφόρος Tiangong-1 στις 3:16 μμ

Ο Κινέζικος διαστημικός σταθμός Tiangong-1 πέρασε τελικά την ατμόσφαιρας της Γης και προσγειώθηκε κάπου στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό.

Το τεράστιο διαστημόπλοιο έπεσε στις 3:16 μμ την 1η Απριλίου, σύμφωνα με την αμερικάνικη στρατηγική διοίκηση (Strategic Command), η οποία ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει το ακριβές σημείο επανεισόδου μαζί με υπηρεσίες από οκτώ άλλες χώρες.Tiangong-1

Η πτώση του διαστημικού σταθμού σταμάτησε μια επταετή τροχιά του οχήματος που τελικά δεν έπεσε σε κάποια κατοικημένη περιοχή.

Η πλήρης απογοήτευση των κινδυνολόγων που κατά καιρούς ανέφεραν ότι ο σταθμός θα μπορούσε να χτυπήσει την Ελλάδα…

Στην πραγματικότητα ήταν πολύ δύσκολο να οριστεί ακριβώς η θέση πτώσης του Tiangong-1.

Το απόγευμα της Κυριακής, οι trackers ήταν σε θέση να περιορίσουν την ώρα της επανεισαγωγής του διαστημοπλοίου στην ατμόσφαιρα της Γης κατά προσέγγιση και με ένα χρονικό περιθώριο μεταξύ τριών, τεσσάρων ωρών.

Όμως ο εντοπισμός του χώρου που θα έπεφτε συνέχιζε να είναι μεταβλητός.

Γιατί; Ο διαστημικός σταθμός περιστρεφόταν γύρω από την τροχιά της Γης με 27.359 χιλιόμετρα την ώρα. Έτσι, εάν μια εκτίμηση ήταν λάθος κατά μια ώρα, ο σταθμός θα έπεφτε 27.359 χιλιόμετρα μακριά από το σημείο που είχε οριστεί.

Η πτώση του Tiangong-1 σταμάτησε πολλά χρόνια ανησυχίας για το πού θα έπεφτε το διαστημόπλοιο. Ο διαστημικός σταθμός ήταν ένα ιδιαίτερα βαρύ όχημα και πάρα πολλοί εμπειρογνώμονες προέβλεπαν ότι η ατμόσφαιρα της Γης δεν θα κατάφερνε να τον διασπάσει σε μικρά κομμάτια.

Ωστόσο, οι πιθανότητες του να μην πλήξει κάποια κατοικημένη περιοχή ήταν πολύ μεγάλες, αφού η Γη καλύπτεται ως επί το πλείστον από ωκεανούς.

Στην πραγματικότητα, ο κίνδυνος να χάσει την ζωή του κάποιος από διαστημικά συντρίμμια είναι ένας στο 1 τρισεκατομμύριο, σύμφωνα με την Aerospace Corporation, μια μη κερδοσκοπική εταιρεία που πραγματοποιεί έρευνες και καθοδήγηση για τις διαστημικές αποστολές. (PDF)

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.112 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).