Τηλεκπαίδευση: Νέο αλαλούμ με το Webex


Ένα βήμα εμπρός και δύο πίσω φαίνεται ότι προχωράει η ταλαίπωρη τηλεκπαίδευση. Νέο αλαλούμ σημειώθηκε σήμερα λόγω μιας αναβάθμισης της υπηρεσίας Webex.

Δεύτερη εβδομάδα και τα προβλήματα καλά κρατούν. Σήμερα Δευτέρα 16 Νοεμβρίου, χιλιάδες παιδιά σε όλη τη χώρα, αδυνατούσαν να συνδεθούν με το σχολείο τους καθώς το σύστημα να αρνείται να τους δώσει πρόσβαση.

Γιατί; Γιατί χθες αργά το βράδυ της Κυριακής αποφασίστηκε να αλλάξει το url της πρόσβασης στην πλατφόρμα Webex !!.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα των μαθητών το σύστημα δεν αναγνωρίζει τα στοιχεία πρόσβασης τους, προφανώς διότι δεν έχει γίνει η απαραίτητη ενημέρωσή του με τα νέα δεδομένα. Το αποτέλεσμα είναι άλλη μία ημέρα ταλαιπωρίας για πολλούς μαθητές.

Η ενημέρωση από το Υπουργείο για την επικείμενη αλλαγή έφτασε στους μαθητές τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας με το παρακάτω μήνυμα:

«Αγαπητοί κηδεμόνες

Σας ενημερώνουμε ότι η υπηρεσία «Τηλεδιάσκεψη WebEx για εκπαιδευτικούς» έχει περαιτέρω αναβαθμιστεί. Έχει αλλάξει ο σύνδεσμος (link) της ηλεκτρονικής τάξης των εκπαιδευτικών και αφορά στην προσθήκη του ψηφίου «2» μετά την λέξη «secondary» στον σύνδεσμο της ηλεκτρονικής τάξης του κάθε εκπαιδευτικού. Παράδειγμα: Για τον εκπαιδευτικό με όνομα χρήστη (username), ο υφιστάμενος σύνδεσμος https://minedu-secondary.webex.com/meet/username θα αλλάξει σε https://minedu-secondary2.webex.com/meet/username».

Το πρόβλημα είναι πανελλαδικό και η μέχρι τώρα ενημέρωση είναι πως καταβάλλονται προσπάθειες να επιλυθεί το συντομότερο.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news