Τηλεργασία ως παράνομη διακίνηση χρημάτων

Μία απίστευτη ιστορία έχει εντοπίσει το FBI στην Αμερική όπου κυβερνοεγκληματίες προσλαμβάνουν για τηλεργασία άνεργους λόγω του covid-19 και τους χρησιμοποιούν ως διακινητές χρημάτων παράνομων δραστηριοτήτων.

Οι κυβερνοεγκληματίες εκμεταλλεύονται τον αυξανόμενο αριθμό απολύσεων λόγω της τρέχουσας πανδημίας και στρατολογούν υπαλλήλους για τηλεργασία, ενώ στην πραγματικότητα τους προορίζουν για να τους βοηθήσουν να ξεπλύνουν χρήματα που αποκτήθηκαν από παράνομες δραστηριότητες.

Η ιστορία εξελίσσεται στην Αμερική αλλά δεν είναι καθόλου δύσκολο η κομπίνα να φτάσει και μέχρι την χώρα μας. Οι επιτήδειοι αποστέλλουν emails που προσπαθούν να “ψαρέψουν” χρήστες του από τον Καναδά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, που ενδέχεται να έχουν χάσει τις δουλειές τους λόγω του covid-19, να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, υπόσχοντας τους ακόμα και 5.000 δολάρια το μήνα.

Στα δυνητικά θύματα δεν παρέχονται άλλες πληροφορίες σχετικά με το τι απαιτεί αυτή η τηλεργασία, αλλά αντ'αυτού καλούνται να ζητήσουν περισσότερες πληροφορίες μέσω email.

Επίσης έχουν σημειωθεί και κρούσματα όπου προσποιούνται τους εκπροσώπους της εταιρείας Wells Fargo Human Resource (HR) που υποτίθεται ότι προσλαμβάνουν για μερική απασχόληση απομακρυσμένους από όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, για να αναλάβουν προσωπικές θέσεις βοηθών.

Σύμφωνα με μία έκθεση της PhishLabs, εάν το άνεργο θύμα αποδεχτεί την προσφορά εργασίας των απατεώνων, θα του ζητηθεί για αρχή να εκτελέσει μια σειρά απλών εργασιών. Ωστόσο, όταν ο εγκληματίας κερδίσει την εμπιστοσύνη και την αξιοπιστία του θύματος, θα δοθεί στο θύμα η εντολή να μεταφέρει κεφάλαια μέσω των προσωπικών τους λογαριασμών, τα οποία αποτελούν προϊόν κλοπής ή εκβίασης κλπ.

Ο σκοπός της διακίνησης είναι τα παράνομα κεφάλαια να περάσουν από λογαριασμούς απλών πολιτών ώστε είτε να χαθούν τα ίχνη τους είτε να μην συνδεθούν άμεσα με αυτούς. Εννοείτε ότι και στην Αμερική όπως και παντού στο κόσμο, η διακίνηση χρημάτων που προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες είναι απαγορευμένη και μάλιστα επισύρει ποινή στους διακινητές ακόμα και αν δεν ήξεραν την προέλευσή τους.

Σύμφωνα με δελτίο τύπου του Υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, οι διακινητές χρημάτων είναι επίσης εγκληματίες.

Στο χορό μπήκε και το FBI ενημερώνοντας τους χρήστες του διαδικτύου ότι “Λειτουργώντας ως διακινητές χρημάτων και επιτρέποντας σε άλλους να χρησιμοποιούν τον τραπεζικό σας ή να πραγματοποιούν χρηματοοικονομικές συναλλαγές για λογαριασμό άλλων, όχι μόνο θέτει σε κίνδυνο την οικονομική σας ασφάλεια και τα προσωπικά σας στοιχεία, αλλά είναι επίσης και έγκλημα”.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.084 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).