Τα 5 καλύτερα δωρεάν προγράμματα translator για ξένες γλώσσες

Ίσως το Google να είναι το πρώτο που έρχεται στο μυαλό σας όταν σκέφτεστε τις translator , αλλά υπάρχουν και αρκετά άλλα παρόμοια προγράμματα που μπορείτε να δοκιμάσετε. Εάν θέλετε να μεταφράσετε μία ξένη γλώσσα στα Ελληνικά, τότε σας παραθέτουμε τους πέντε καλύτερους κατά την γνώμη μας δωρεάν, , μεταφραστές.


1. Google Translate
Αφού το Google Translate είναι ο πιο δημοφιλής online μεταφραστής, αντίστοιχα κατέχει και την πρώτη θέση στην λίστα μας. Δεν σημαίνει ότι είναι και η καλύτερη online υπηρεσία μετάφρασης, διότι αυτό εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το είδος του κειμένου που μεταφράζετε καθώς και ποιες γλώσσες εμπλέκονται. Παραμένει όμως μια υπηρεσία που υποστηρίζει περίπου 100 γλώσσες παγκοσμίως.

Εκτός από το να μεταφράζετε online ιστοσελίδες διαφόρων χωρών, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε το Google Translate για να μεταφράσετε έγγραφα. Προσφέρει ένα εικονικό πληκτρολόγιο καθώς και εισαγωγή χειρόγραφων λέξεων με αυτόματη συμπλήρωση. Μπορείτε επίσης να ακούσετε το μεταφρασμένο κείμενο, να το μοιραστείτε ή να το αποθηκεύσετε για μελλοντική χρήση.

 

2. Online Translator
Το Online Translator είναι μια από τις καλύτερες εναλλακτικές λύσεις για τους χρήστες που έχουν αγκιστρωθεί στο Google Translate. Ο κατάλογος των υποστηριζόμενων γλωσσών είναι σημαντικά μικρότερος, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν όλες οι κύριες γλώσσες, όπως αγγλικά, ισπανικά, ρωσικά, κινέζικα, γερμανικά, γαλλικά, αραβικά, χίντι, τουρκικά, εβραϊκά, ελληνικά κλπ.

Η μετάφραση από και προς τα Ελληνικά υποστηρίζει μόνο τη Αγγλική και την Ρώσικη γλώσσα. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του είναι ότι μπορείτε να το κατεβάσετε για χρήση εκτός ς, και αυτή είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε προβλήματα εμπιστευτικότητας και δεν θέλετε να στείλετε στο διαδίκτυο για μετάφραση ευαίσθητες πληροφορίες. Υπάρχει επίσης ένα τμήμα λεξικού και γραμματικής, καθώς και παραδείγματα, τα οποία είναι χρήσιμα, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε μια γλώσσα και όχι απλά να μεταφράσετε το κείμενό σας.

 

3. Pragma 6
Αν δεν σας αρέσουν οι δύο πρώτοι online μεταφραστές, τότε δοκιμάστε το πρόγραμμα Pragma 6. Είναι μια καλή εναλλακτική λύση για λιγότερο δημοφιλείς γλώσσες, όπως λετονικά, ουκρανικά, καζακικά, γαλικιανά κλπ.

Υποστηρίζει την Ελληνική γλώσσας, διαθέτει μία δωρεάν και μία πληρωμένη έκδοση και μπορείτε να το κατεβάσετε για χρήση εκτός σύνδεσης. Επίσης μπορείτε να το ενσωματώσετε στην ιστοσελίδα σας.

 

4. Collins Dictionary
Το Collins Dictionary είναι μια μεγάλη online βιβλιοθήκη για την αγγλική γραμματική και το λεξιλόγιο της, που αξίζει να του ρίξετε μία ματιά. Δεν υποστηρίζει τόσες γλώσσες όπως το Google Translate, αλλά προσφέρει περίπου σαράντα με πενήντα γλώσσες για να διαλέξετε, συμπεριλαμβανομένων και των Ελληνικών.

Ο ίδιος ο μεταφραστής αν και δεν έχει πολλές ευκολίες παραμένει ένα από τα καλύτερα προγράμματα για αγγλικές μεταφράσεις, ίσως ακόμα καλύτερο και από το Google Translate. Υπάρχει επίσης μια έκδοση για Android και iPhone.

 

5. WorldLingo
Σίγουρα θα το έχετε συναντήσει, αφού το WorldLingo αν και υποστηρίζει μόνο 15 γλώσσες (συμπεριλαμβανομένων των Ελληνικών) προσφέρει περισσότερες επιλογές από όλα τα παραπάνω προγράμματα. Διαθέτει την δωρεάν αλλά και μία επαγγελματική πληρωμένη έκδοση. Μπορεί να εισαχθεί στο ιστότοπό σας κάνοντας αυτόματα μετάφραση των συνομιλιών σας με τους πελάτες σας.

Επίλογος
Τέλος και εκτός λίστας συναγωνισμού, αν ψάχνετε κάποιο εξειδικευμένο πρόγραμμα που να μεταφράζει έγγραφα, τότε δοκιμάστε το Online Doc Translator. Αν και βασίζεται στο Google Translate, παρέχει χωρίς να χρειάζεται κάποια εγγραφή, την αυτόματη μετάφραση εγγράφων διατηρώντας μάλιστα την διάταξη τους. Το εργαλείο λειτουργεί για τις μορφές .doc, .docs, .xml, ppt, .pptx, .xls, .xlsx, .odt, .ods, .odp, .pdf, .str, .txt και .rtf.

Δυστυχώς, κανένα από τα παραπάνω δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως το τέλειο εργαλείο μετάφρασης αφού κανείς δεν εμπιστεύεται τυφλά τη μετάφραση που κάνουν. Απλώς δίνουν μια ιδέα της σημασίας ενός κειμένου, έτσι ώστε να κατανοήσετε το νόημά του.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.082 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

3 Comments

Leave a Reply
  1. Με ποιον τρόπο μπορώ να δω το τι γράφει μια ιστοσελίδα η μια εφημερίδα π.χ στα Γερμανικά:
    Ευχαριστώ

    • Κάνετε copy το κείμενο που σας ενδιαφέρει και το μεταφέρετε σε μια μηχανή μετάφρασης όπως π.χ. to google translate.

    • Πολύ απλό κι εύκολο. Μπαίνεις απο τον Chrome και αν κάνεις δεξί κλίκ σε κάποιο σημείο στην σελίδα έχει την επιλογή ”Μετάφραση σε Ελληνικά” και σου μεταφράζει όλη την σελίδα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).