Τα Τρίκαλα σαν πρώτη πόλη 5G με νέες πολιτικές υπηρεσίες

Η Ελλάδα ονόμασε επίσημα τα Τρίκαλα, σαν την πρώτη πόλη που θα αποκτήσει ασύρματη τεχνολογία 5G. Μια μακρόπνοη συμφωνία μεταξύ του Δήμου Τρικάλων, της e-trikala SA και της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων της Ελλάδας που υπογράφηκε αυτή την εβδομάδα, θα ξεκινήσει ένα δωρεάν πιλοτικό δίκτυο 5G για να δοκιμάσει τη νέα ασύρματη τεχνολογία σε όλη την πόλη.5G

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός ότι το έργο της e-trikala SA θα επικεντρωθεί σε νέες λύσεις αστικής ανάπτυξης με δυνατότητα 5G και όχι σε παραδοσιακές ατομικές και επιχειρηματικές ασύρματες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα, η πόλη θα δοκιμάσει έναν έξυπνο χώρο στάθμευσης με έξυπνο φωτισμό 5G, τον έξυπνο φωτισμό, ένα δυναμικό φωτισμό δρόμων βασισμένο σε δεδομένα αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο, την δημόσια ασύρματη πρόσβαση στο Internet, την συλλογή δεδομένων και την ανάλυση, μαζί με συμβατικές εμπορικές λύσεις.

Θα δοκιμάσει επίσης την έξυπνη καλλιέργεια, που έχει σχεδιαστεί για την καλλιέργεια φαρμακευτικών φυτών με τη χρήση αισθητήρων και υπολογιστών.

Σύμφωνα με το e-trikala,

Στόχος του Δήμου Τρικάλων είναι με μια αποτελεσματική εφαρμογή του προγράμματος να φέρει σε επαφή την τοπική κυβέρνηση και τον ιδιωτικό τομέα, με οφέλη για την καθημερινή ζωή των πολιτών. Οι έξυπνες πόλεις έχουν την υποχρέωση να παρέχουν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο υπηρεσιών στους πολίτες.

Η Ελλάδα προετοιμάζεται για την 5 G τεχνολογία εδώ και αρκετό καιρό. Πέρυσι, η Cosmote συνεργάστηκε με τη Nokia για το πρώτο live demo δικτύου 5G στην χώρα χρησιμοποιώντας radio στα 3.5GHz για να επιτύχει ταχύτητες έως και 4,5Gbps στην Αθήνα. Την εποχή εκείνη, η Cosmote αμφισβήτησε την ικανότητα του 5G να μεταφέρει βίντεο υψηλής ταχύτητας 360°VR, αλλά δήλωσε ότι αποσκοπούσε στην εξερεύνηση της αξίας του 5G στις έξυπνες πόλεις, την υγεία, τις έξυπνες μεταφορές, την εκπαίδευση, ψυχαγωγία και στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Τα Τρίκαλα χαρακτηρίστηκαν πολύ νωρίς σαν την κορυφαία πόλη υποψήφια για το 5G, καθώς έχει δοκιμάσει κι άλλες νέες τεχνολογίες, όπως τα αυτό-οδηγούμενα οχημάτα πριν από άλλες ελληνικές πόλεις.

Η ανακοίνωση των Τρικάλων έρχεται μόλις λίγο μετά την κυκλοφορία μιας ενδιαφέρουσας έκθεσης έξυπνων πόλεων 5G από τον φορέα κινητής τηλεφωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου (PDF). Η εταιρεία εκτιμά ότι ΤΟ 5G θα εξοικονομεί 627 δολάρια ετησίως, χρησιμοποιώντας διάφορους νέους αισθητήρες 5G για τη μείωση των αποβλήτων, και θα εξοικονομήσει στις πόλεις 8,3 δισεκατομμύρια δολάρια προσφέροντας απομακρυσμένη διαχείριση ενέργειας, και κοινωνικές υπηρεσίες.

Η Βρετανική εταιρεία αναμένει επίσης ότι τα οδικά και τα σιδηροδρομικά συστήματα με την δυνατότητα του 5 G θα μειώσουν την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τις καθυστερήσεις των αμαξοστοιχιών, ενώ θα επιτρέψουν στα μηχανοκίνητα και τα ηλεκτρικά οχήματα να μειώσουν τις ώρες ταξιδιού και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.110 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).