Χιλιάδες tablets από το Amazon έρχονται με το Trojan Cloudsota

Μήπως είστε πελάτης του ; Η εταιρεία ασφάλειας Cheetah Mobile από την Κίνα, ανακάλυψε χιλιάδες μολυσμένα Android που πωλούνται στο Amazon και έρχονται με προ-εγκατεστημένο κακόβουλο λογισμικό.Amazon Trojan Cloudsota

Η εταιρεία ανακάλυψε τη μόλυνση από τα δεδομένα τηλεμετρίας της εφαρμογής της. Μετά από περαιτέρω έρευνα των στοιχείων, εντόπισαν ένα που ονόμασαν . Σε όλες τις περιπτώσεις, οι πελάτες ανέφεραν ότι αγόρασαν τα tablets από το Amazon.

Όχι συμπτωματικά βέβαια, όλες οι συσκευές είχαν πολύ κακές κριτικές, καθώς πολλοί ανακάλυψαν εφαρμογές που δεν μπορούσαν να αφαιρέσουν, διαφημίσεις popup, και hijacked .

Σύμφωνα με τους αναλυτές malware της Cheetah Mobile, το Cloudsota διανέμεται προ-εγκατεστημένο στα tablets, διαθέτοντας δικαιώματα root και πολύ επιθετική συμπεριφορά.

Το Cloudsota μπορεί να εγκαταστήσει άλλες εφαρμογές (συνήθως κακόβουλο λογισμικό ή adware), να αφαιρέσει εφαρμογές ασφαλείας, να αλλάζει την αρχική σελίδα του προγράμματος περιήγησης, να μεταβάλλει τα αποτελέσματα αναζήτησης του προγράμματος περιήγησης, την ταπετσαρία του , να προβάλλει διαφημίσεις στο animation εκκίνησης, και πολλά άλλα.

  Επαλήθευση στο Twitter; 20 δολάρια το μήνα

Η Cheetah Mobile ανέφερε ότι μέχρι τώρα έχει εντοπίσει 17233 μολυσμένες συσκευές και ότι ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος καθώς όπως προαναφέρθηκε, είναι σε θέση να αφαιρέσει εφαρμογές ασφάλειας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν πάνω από 30 διαφορετικές μάρκες tablet που είχαν προ-εγκατεστημένο το Cloudsota, και όλες εξακολουθούν να είναι διαθέσιμες το διαδίκτυο. Στις μάρκες αυτές συμπεριλαμβάνονται εταιρείες όπως τις: Alldaymall Tablet, FUSION5, JEJA 7 Zoll, JYJ 7, Tagital, και Yuntab SZ Wave.

Όλες οι παραπάνω κατασκευαστές είναι από την Κίνα. Η Cheetah Mobile δήλωσε ότι επικοινώνησε με όλους, αλλά καμία από τις εταιρείες δεν ανταποκρίθηκε στο αίτημά τους για κάποιο σχόλιο.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).