Παρακολουθήσεις από Facebook & Google με έγκριση του Trump

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, , ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ανανέωση του προγράμματος παρακολούθησης μέσω Διαδικτύου του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας (NSA), κάτι το οποίο σφραγίζει μια ήττα για κάθε υπερασπιστή της ψηφιακής ιδιωτικότητας.

“Μόλις υπογράψαμε το νομοσχέδιο 702 για την ανανέωση της συλλογής ξένων πληροφοριών”, έγραψε ο Trump στο Twitter, αναφερόμενος στη νομοθεσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ που επεκτείνει την παράγραφο 702 του νόμου περί επιτήρησης ξένων πληροφοριών (FISA).Trump

Σύμφωνα με το Reuters, ο νόμος ανανεώθηκε για έξι χρόνια και με ελάχιστες αλλαγές για το πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), η οποία θα μπορεί πλέον και με το νόμο να συγκεντρώνει πληροφορίες από ξένους, αλλά και από Αμερικάνους.

Το μέτρο πέρασε εύκολα από την Βουλή των Αντιπροσώπων της Η.Π.Α. την περασμένη εβδ, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της διαδικτυακής κοινότητας.

Με ένα tweet την Παρασκευή, ο Trump προσπάθησε να διευκρινίσει γιατί υπέγραψε το νομοσχέδιο, παρά την επανάληψη ενός αβάσιμου ισχυρισμού ότι ο Δημοκρατικός προκάτοχός του, Obama, διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθήσουν τη προεκλογική εκστρατεία του Trump το 2016.

“Θα κάνω πάντα το σωστό για τη χώρα μας και θα θέσω πρώτα την ασφάλεια του αμερικανικού λαού!”

Χωρίς την υπογραφή του Trump, η παράγραφος 702 είχε οριστεί να λήξει την Παρασκευή, αν και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν αναφέρει ότι το πρόγραμμα επιτήρησης θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το νόμο, η NSA επιτρέπεται να παρακολουθεί τεράστιες ποσότητες ψηφιακών επικοινωνιών από ξένους που ζουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω εταιρειών των Η.Π.Α. όπως τις: Facebook Inc, Verizon Inc και Google Inc.

Φυσικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη νομιμοποίηση της μαζικής παρακολούθησης ψηφιακών δεδομένων (βλέπε Λευκός Οίκος, υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α. και οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου) δήλωσαν ότι το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια, και ζωτικής σημασίας για την προστασία των συμμάχων των ΗΠΑ.

Συμφώνησαν δε ότι χρειάζεται λίγη ή καθόλου αναθεώρηση.

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής από την άλλη, αναφέρουν ότι η νομιμοποίηση των μαζικών παρακολουθήσεων από την NSA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών αποτελούν προσβολή για το Σύνταγμα των Η.Π.Α. και όχι μόνο…

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).