Παρακολουθήσεις από Facebook & Google με έγκριση του Trump

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι ενέκρινε το νομοσχέδιο για την ανανέωση του προγράμματος παρακολούθησης μέσω Διαδικτύου του Οργανισμού Εθνικής Ασφάλειας (NSA), κάτι το οποίο σφραγίζει μια ήττα για κάθε υπερασπιστή της ψηφιακής ιδιωτικότητας.

“Μόλις υπογράψαμε το νομοσχέδιο 702 για την ανανέωση της συλλογής ξένων πληροφοριών”, έγραψε ο Trump στο Twitter, αναφερόμενος στη νομοθεσία του Κογκρέσου των ΗΠΑ που επεκτείνει την παράγραφο 702 του νόμου περί επιτήρησης ξένων πληροφοριών (FISA).Trump

Σύμφωνα με το Reuters, ο νόμος ανανεώθηκε για έξι χρόνια και με ελάχιστες αλλαγές για το πρόγραμμα της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), η οποία θα μπορεί πλέον και με το νόμο να συγκεντρώνει πληροφορίες από ξένους, αλλά και από Αμερικάνους.

Το μέτρο πέρασε εύκολα από την Βουλή των Αντιπροσώπων της Η.Π.Α. την περασμένη εβδομάδα, παρά τις αντιδράσεις ολόκληρης της διαδικτυακής κοινότητας.

https://twitter.com/realDonaldTrump/status/954456754137501697

Με ένα tweet την Παρασκευή, ο Trump προσπάθησε να διευκρινίσει γιατί υπέγραψε το νομοσχέδιο, παρά την επανάληψη ενός αβάσιμου ισχυρισμού ότι ο Δημοκρατικός προκάτοχός του, Barack Obama, διέταξε τις υπηρεσίες πληροφοριών να παρακολουθήσουν τη προεκλογική εκστρατεία του Trump το 2016.

  MacBook Pro 13 ιντσών: αντικατάσταση μπαταριών από την Apple

“Θα κάνω πάντα το σωστό για τη χώρα μας και θα θέσω πρώτα την ασφάλεια του αμερικανικού λαού!”

Χωρίς την υπογραφή του Trump, η παράγραφος 702 είχε οριστεί να λήξει την Παρασκευή, αν και αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών είχαν αναφέρει ότι το πρόγραμμα επιτήρησης θα μπορούσε να συνεχίσει να λειτουργεί μέχρι τον Απρίλιο.

Σύμφωνα με το νόμο, η NSA επιτρέπεται να παρακολουθεί τεράστιες ποσότητες ψηφιακών επικοινωνιών από ξένους που ζουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών μέσω εταιρειών των Η.Π.Α. όπως τις: Facebook Inc, Verizon Communications Inc και Google Alphabet Inc.

Φυσικά όλοι οι εμπλεκόμενοι στη νομιμοποίηση της μαζικής παρακολούθησης ψηφιακών δεδομένων (βλέπε Λευκός Οίκος, υπηρεσίες πληροφοριών των Η.Π.Α. και οι ηγέτες του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου) δήλωσαν ότι το πρόγραμμα είναι απαραίτητο για την εθνική ασφάλεια, και ζωτικής σημασίας για την προστασία των συμμάχων των ΗΠΑ.

Συμφώνησαν δε ότι χρειάζεται λίγη ή καθόλου αναθεώρηση.

Οι υποστηρικτές της ιδιωτικής ζωής από την άλλη, αναφέρουν ότι η νομιμοποίηση των μαζικών παρακολουθήσεων από την NSA και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών αποτελούν προσβολή για το Σύνταγμα των Η.Π.Α. και όχι μόνο…

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω email

Το email σας για την αποστολή κάθε νέας δημοσίευσης

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Αφήστε μια απάντηση

Your email address will not be published.

4  +  3  =  

Previous Story

Ο 57 γρήγορος; Firefox 58.0 λήψη πριν την επίσημη κυκλοφορία

Next Story

WPA3: Πότε θα το δούμε στο Wi-Fi που χρησιμοποιούμε;