Trump βέτο στον αμυντικό προϋπολογισμό για τα social media

Την Τρίτη, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump απείλησε να ασκήσει βέτο στον ετήσιο αμυντικό προϋπολογισμό για να μην εγκριθούν δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτικές δαπάνες, εκτός κι αν το Κογκρέσο συμφωνήσει να ένα νόμο του Διαδικτύου που παρέχει στο Facebook, την και το Twitter νομική ασυλία έναντι του περιεχομένου που δημοσιεύουν οι τους.

Το αποτέλεσμα είναι φυσικά ένα αδιέξοδο αφού ζωτικά νομοσχέδια του Κογκρέσου δεν μπορούν να προχωρήσουν αφού θέτει προτεραιότητα στην άρθρο 230 του Communications Decency Act.

Το άρθρο 230 του Communications Decency Act, ψηφίστηκε το 1996, και αναφέρει ότι μια “διαδικτυακή υπηρεσία” δεν μπορεί να θεωρηθεί ως εκδότης ή εκπρόσωπος περιεχομένου τρίτων. Το άρθρο με λίγα λόγια προστατεύει τους ιστότοπους από αγωγές αν κάποιος χρήστης δημοσιεύει κάτι παράνομο, πειρατικό ή πορνογραφικό υλικό.

Με το άρθρο 230, οι ιδιοκτήτες ιστότοπων να μπορούν να εποπτεύουν τις σελίδες τους χωρίς να ανησυχούν για κάποια επερχόμενη νομική ευθύνη. Ο νόμος είναι ιδιαίτερα ζωτικός για τα κοινωνικά δίκτυα, αλλά καλύπτει επίσης πολλούς ιστότοπους και υπηρεσίες, όπως τα ειδησεογραφικά που επιτρέπουν τα σχόλια. Το Electronic Frontier Foundation τον αποκαλεί “τον πιο σημαντικό νόμο που προστατεύει την επικοινωνία στο Διαδίκτυο”.

Ωστόσο, είναι όλο και πιο αμφιλεγόμενο και συχνά παρερμηνεύεται. Οι επικριτές υποστηρίζουν ότι η ευρεία προστασία του επιτρέπει στις ισχυρές εταιρείες να αγνοούν την βλάβη των χρηστών. Από την άλλη πλευρά, ορισμένοι νομοθέτες ισχυρίζονται εσφαλμένα ότι προστατεύει μόνο «ουδέτερες πλατφόρμες» – έναν όρο που δεν σχετίζεται με το νόμο.

Μια θεμελιώδης νομική προστασία για διαδικτυακές πλατφόρμες συνομιλιών, το άρθρο 230 έχει γίνει αμφιλεγόμενο τα τελευταία χρόνια και υπάρχει η επιθυμία από όλο το ιδεολογικό φάσμα να μεταρρυθμιστεί ο νόμος.

Κατά τη διάρκεια της πρωταρχικής εκστρατείας, ο εκλεγμένος Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε ότι το άρθρο 230 θα “πρέπει να ανακληθεί αμέσως”. Οι Ρεπουμπλικάνοι πάλι δεν θέλουν τον νόμο γιατί θεωρούν ότι παραχωρούν στις διαδικτυακές πλατφόρμες μια ευρεία άδεια ς.

Το ζήτημα το έφερε στο προσκήνιο πάλι ο Trump και το θεωρεί ιδιαίτερα επείγον. Αν θυμάστε χρησιμοποίησε το Twitter για να διαδώσει αβάσιμες κατηγορίες για εκλογική απάτη. Η πλατφόρμα απάντησε επισήμανε τα tweets σαν περιορίζοντας την εμβέλειά τους.

Έτσι αυτή τη στιγμή, ο απερχόμενος πρόεδρος άσκησε βέτο στην χρηματοδότηση της άμυνας, ένα νομοθέτημα που θεωρείται “must-pass” από τα μέλη του Κογκρέσου.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).