Δοκιμάστε τους χάρτες του Maps.me για Android

Οι χρήστες του Android έχουν αρκετές επιλογές όταν πρόκειται για offline χάρτες, αλλά δύο είναι οι καλύτερες και αξίζουν την προσοχή σας. Είναι οι Maps.me και Here Maps.

downloads maps.me

Σήμερα θα απασχοληθούμε με το Maps.me. Η εφαρμογή, όπως ακριβώς και το Here Maps και άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, σας δίνει την δυνατότητα να κατεβάσετε τον χάρτη της περιοχή σας και έτσι να εργαστείτε με την εφαρμογή χωρίς να είναι απαραίτητο να είστε συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο. Οι χάρτες είναι αναλυτικότατοι, μέ κάθε μικρό δρομάκι και στενό αλλά και κάθε χωρίο της επαρχίας.

Το μέγεθος κάθε χάρτη εξαρτάται φυσικά από το μέγεθος της χώρας, και για κάποιες χώρες που είναι αχανείς, όπως η Αμερική, ο χάρτης της διαιρείται σε περαιτέρω κομμάτια. Το μέγεθός του κυμαίνεται από μερικά Megabyte έως και εκατοντάδες Megabytes. Το Τόκιο, για παράδειγμα, έχει μέγεθος 314 Megabytes, ενώ η Μάλτα μόνο τρία Megabyte.

Αφού έχετε κατεβάσει ένα χάρτη, μπορείτε να αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε εκτός σύνδεσης. Χρησιμοποιήστε την ενσωματωμένη αναζήτηση για να βρείτε ένα μέρος που θέλετε να πάτε, μπορείτε να αποθηκεύσετε τον προορισμό σας για μία γρήγορη πρόσβαση στο μέλλον, ή να χρησιμοποιήσετε την επιλεγμένη διαδρομή για να λαμβάνετε κατευθύνσεις μέχρι να φτάσετε στο προορισμό σας.

Φυσικά το Maps.meγια να σας κατευθύνει δίνοντας σας πληροφορίες σε όλη την διαδρομή θα πρέπει να έχετε ενεργοποιήσει την πλοήγηση με GPS. Έχετε υπόψη ότι η λειτουργία GPS καταναλώνει αρκετή μπαταρία καθώς επικοινωνεί συνεχώς με τους δορυφόρους για να σας δίνει κάθε στιγμή το στίγμα σας στο χάρτη.

Δυστυχώς δεν υποστηρίζει την λήψη και μετάδοση πληροφοριών τρίτων. Αν και δεν είναι απαραίτητο χαρακτηριστικό, κάποιες βασικές πληροφορίες για τα δρομολόγια λεοφωρείων, τρένων κλπ θα ήταν μια ευπρόσδεκτη προσθήκη.

Το πρόγραμμα υποστηρίζει αρχεία KML και KMZ, και σας δίνει τη δυνατότητα να εισάγετε και να εξάγετε τα δεδομένα ανά πάσα στιγμή.

Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν για iOS και για Android Τους χάρτες του τους λαμβάνει από το OpenStreetMap.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.107 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).