Η Τουρκία μπλοκάρει και τα DNS της Google μετά το μπλοκ στο Twitter

Χθες ανακοινώσαμε την απαγόρευση του Twitter στην Τουρκία. Όπως ήταν φυσικό, οι Τούρκοι καθόλου ευχαριστημένοι με την κίνηση της κυβέρνησης, αναζήτησαν εναλλακτικούς τρόπους να παρακάμψουν την κυβερνητική λογοκρισία.
twitter

Έτσι η υπηρεσία συνέχισε να είναι προσβάσιμη μέσω VPN ή αλλάζοντας τα DNS. Σήμερα η “δημοκρατική” κυβέρνηση της Τουρκίας μπλόκαρε και τα DNS της Google.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, η Τουρκία έχει μπλοκάρει τα DNS της Google, σε όλη τη χώρα, κλείνοντας ένα σημαντικό backdoor στους Τούρκους χρήστες που θέλουν να συνδεθούν με το κοινωνικό δίκτυο.

Για την ιστορία, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Recep Tayyip Erdoğan υποσχέθηκε κατά τη διάρκεια μιας προεκλογικής συγκέντρωσης ότι θα εξαφανίσει το Twitter, ανεξάρτητα από το τι θα πει η διεθνής κοινότητα.

Οι αρχές της χώρας ισχυρίζονται ότι το κοινωνικό δίκτυο έχει αγνοήσει επανειλημμένα αιτήματα της κυβέρνησης για αφαίρεση συνδέσμων (links), παρά την έκδοση δικαστικών αποφάσεων.

Βέβαια οι Τούρκοι χρήστες δεν θα σταματήσουν να συνδέονται καθώς υπάρχουν ακόμα τα SMS ή τα VPNs. Υπάρχουν επίσης εναλλακτικά DNS πάλι από την Google αλλά και από αλλού.
Ας πούμε, με την υπηρεσία OpenDNS στις παρακάτω διευθύνσεις:

208.67.222.222
208.67.220.220

Όλα δείχνουν ότι ο Erdoğan και οι άνθρωποι που τον περιτριγυρίζουν δεν έχουν καταλάβει ότι οι περιορισμοί φέρνουν αντίθετα αποτελέσματα. Ακόμα και με την απαγόρευση στο κοινωνικό δίκτυο, οι Τούρκοι συνεχίζουν να δίνουν το παρόν στην microblogging υπηρεσία. Η τοπική κοινωνία έχει εξαγριωθεί και η διεθνής κοινότητα καταδικάζει το γεγονός. ίσως με αυτόν τον τρόπο ο Τούρκος πρωθυπουργός θεωρεί ότι μπορεί να επιβάλει την γνώμη του. Μια γνώμη, η οποία καταδικάζει την ελεύθερη επικοινωνία και την καθιστά παράνομη.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.098 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).