Πώς να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις των Live Video στο Facebook


Το Live video στο Facebook είναι προς το παρόν σε δοκιμαστική έκδοση και προσβάσιμο από περιορισμένο αριθμό χρηστών. Όμως όλοι οι υπόλοιποι απλοί θνητοί χρήστες μπορούν να βλέπουν τις μεταδόσεις αυτές.

Facebook videos video

Έτσι κάθε φορά που μια σελίδα ή ένας φίλος που ακολουθείτε στο Facebook αρχίζει να μεταδίδει ένα Live video (και εφόσον ανήκει στην ομάδα που πραγματοποιεί δοκιμές) θα λάβετε μια ειδοποίηση ώστε να μπορείτε να το παρακολουθήσετε.

Επιπλέον το Facebook θεωρεί ότι ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε διάφορα βίντεο ανά τον κόσμο και έτσι σας προτείνει από μόνο του ότι νομίζει ότι σας ταιριάζει. Το θέμα είναι ότι τα live video δεν είναι ακόμα εκλεπτυσμένα, είναι υπό δοκιμή, και έτσι πολλοί άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται να τα δουν και ενοχλούνται από τις συνεχείς ειδοποιήσεις, είτε είναι από φίλους είτε από αγνώστους που προτείνει το Facebook.

Τα καλά νέα είναι, το Facebook έχει μια ρύθμιση για να απενεργοποιήσετε αυτές τις ειδοποιήσεις. Παρακάτω μπορείτε να δείτε το πως.

1. Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Facebook και κάντε κλικ στο αναπτυσσόμενο βέλος δίπλα στο κουμπί λουκέτο στην επάνω δεξιά γωνία της γραμμής τίτλου. Επιλέξτε το “Ρυθμίσεις” από το μενού που ανοίγει.

2. Στην οθόνη Ρυθμίσεις, κάντε κλικ στην επιλογή «Ειδοποιήσεις» στην αριστερή στήλη. Οι Ρυθμίσεις ειδοποιήσεων σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε για ποια γεγονότα να λαμβάνετε ειδοποιήσεις.

3. Κάντε κλικ στο κουμπί «Επεξεργασία» δίπλα από την ρύθμιση “Στο Facebook».

livev14. Στο νέο μενού που θα αναπτυχθεί μετακινηθείτε προς τα κάτω και βρείτε το “Live Βίντεο” (είναι προς το τέλος), κάντε κλικ στο κουμπί ‘Ενεργοποίηση’ και επιλέξτε το “Απενεργοποίηση όλων” (ή το “Απενεργοποίηση προτάσεων”).

livev2

Η επιλογή “Απενεργοποίηση προτάσεων” θα απαγορεύσει στο Facebook να σας προτείνει live βίντεο για να παρακολουθήσετε, αλλά θα εξακολουθεί να σας ειδοποιεί όταν ένας από τους φίλους σας ή μια σελίδα που ακολουθείτε κάνει μία μετάδοση. Η επιλογή “Απενεργοποίηση όλων” νομίζουμε ότι είναι αρκετά σαφέστατη.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Δεν έχετε την δυνατότητα προς το παρόν να κάνετε απενεργοποίηση των ειδοποιήσεων στην εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, αλλά πιθανολογούμε ότι σύντομα να επεκταθεί η ρύθμιση και σε αυτά.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news