Απενεργοποίηση ή ενεργοποίηση του Windows Defender στα Windows 10

Το είναι η προεπιλεγμένη εφαρμογή antivirus των . Οι προηγούμενες εκδόσεις των Windows, όπως τα Windows 7 και Vista το είχαν επίσης αλλά ήταν λιγότερο αποτελεσματικό αφού ήταν μόνο για τη σάρωση adware και . Στα Windows 8 και Windows 10, το Defender βασίζεται στην εφαρμογή της Security Essentials και προσφέρει καλύτερη προστασία εφόσον πια μπορεί να σκανάρει κάθε είδους κακόβουλο λογισμικό.

 

windows defenderΩστόσο, παρά τους ισχυρισμούς της Microsoft, ότι προσφέρει πλήρη προστασία, μελέτες έχουν δείξει ότι εφαρμογές antivirus τρίτων εξακολουθούν να προσφέρουν καλύτερη προστασία. Αν προτιμάτε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό , καλό θα ήταν να απενεργοποιήσετε το . Παρακάτω περιγράφουμε πώς μπορείτε να το απενεργοποιήσετε.

Το Windows Defender μπορεί να απενεργοποιηθεί μέσω των ρυθμίσεων του. Για να αποκτήσετε πρόσβαση, θα πρέπει να ανοίξετε το περιβάλλον εργασίας χρήστη του Windοws Defender. Για να το ανοίξετε γρήγορα, πατήστε Win + R στο πληκτρολόγιο και πληκτρολογήστε την ακόλουθη εντολή:

%ProgramFiles%\Windows Defender\MSASCui.exe

Κλικ στο OK και μεταβείτε στην καρτέλα Ρυθμίσεις. Στο αριστερό τμήμα του παραθύρου, θα δείτε το στοιχείο”Administrator.” Κάντε κλικ σε αυτό.

  New York Times: Μόνη στην Ευρώπη η ελληνική πανεπιστημιακή αστυνομία

Τώρα, στο δεξιό τμήμα του παραθύρου θα δείτε το πλαίσιο ελέγχου “Turn on this app”. Αφαιρέστε το τικ για να απενεργοποιήσετε το Windοws Defender.

Κάντε κλικ στο κουμπί “Αποθήκευση αλλαγών” για να επιβεβαιώσετε τις αλλαγές που κάνατε.12dd0997 7240 45fd a908 353be914fa4f

Για να ενεργοποιήσετε ξανά την εφαρμογή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Κέντρο ενεργειών από το κλασικό Control Panel.

Ανοίξτε τον Πίνακα Ελέγχου και πηγαίνετε στο Control Panel\System and Security\Action Center. Στο δεξιό τμήμα του παραθύρου, θα δείτε το μήνυμα που αναφέρει ότι το Windοws Defender είναι απενεργοποιημένο.
Κάντε κλικ στο κουμπί “Ενεργοποίηση τώρα” για να ενεργοποιήσετε ξανά το Windοws Defender.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).