Το Twitter έκλεισε το δωρεάν API και σπάει πολλές εφαρμογές

Το Twitter έκλεισε το δωρεάν API του και ως ήταν αναμενόμενο πολλές εφαρμογές και ιστότοποι δεν μπορούν πλέον να συνδεθούν.

twitter exodus

Δεν ήταν απρόσμενο καθώς η εταιρεία είχε δηλώσει παλαιότερα ότι θα διακόψει την πρόσβαση στις αρχές Φεβρουαρίου. Δεν το έκανε τον Φεβρουάριο αλλά αυτόν τον μήνα, χωρίς όμως να παρέχει έστω ένα ενημερωμένο χρονοδιάγραμμα.

Την προηγούμενη εβδομάδα η εταιρεία είχε ανακοινώσει τις νέες επί πληρωμή βαθμίδες API και λογικά φαίνεται ότι έχει αρχίσει να κόβει τους χιλιάδες προγραμματιστές που βασίζονται στα δωρεάν εργαλεία της.

Τις τελευταίες δύο ημέρες, αρκετοί κατασκευαστές εφαρμογών και άλλες υπηρεσίες ανέφεραν ότι το API του Twitter δεν λειτουργεί πλέον. Για παράδειγμα, οι εφαρμογές και οι ιστότοποι που χρησιμοποιούσαν το API του Twitter για να επιτρέψουν την κοινή χρήση περιεχομένου από και προς το Twitter βλέπουν τώρα αυτή τη διακοπή λειτουργίας.

Η WordPress ανέφερε την Τρίτη ότι δεν ήταν πλέον σε θέση να έχει πρόσβαση στο API, με αποτέλεσμα οι ιστότοποί της να μην μπορούν να μοιράζονται αυτόματα αναρτήσεις στο Twitter (Το θέμα έχει ήδη διορθωθεί, σύμφωνα με την εταιρεία).

Όλα αυτά τα ζητήματα περιπλέκονται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι το Twitter φαίνεται να μην έχει επικοινωνήσει με κανέναν από τους προγραμματιστές του σχετικά με αυτές τις αλλαγές ή τι σημαίνουν.

Οι περισσότεροι από τους υπαλλήλους που εργάζονταν σε δημόσιες σχέσεις έφυγαν κατά τη διάρκεια των μαζικών απολύσεων της εταιρείας. Και τα φόρουμ της εταιρείας είναι γεμάτα με αναρτήσεις από μπερδεμένους προγραμματιστές που αναζητούν απαντήσεις. Η εταιρεία δεν έχει πλέον ομάδα επικοινωνίας και το email της απαντά αυτόματα με ένα emoji!.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Subscribe to Blog via Email

Subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Twiiter,API

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).