Επίσημη ανακοίνωση του Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus

Πριν από λίγο η Canonical ανακοίνωσε την κυκλοφορία της έκτης έκδοσης LTS (Long Term Support) του Ubuntu στις 21 Απριλίου και παρουσίασε επίσημα τα νέα χαρακτηριστικά του επερχόμενου λειτουργικού συστήματος.

Το νέο Ubuntu 16.04 LTS ονομάζεται Xenial Xerus και σύμφωνα με την Canonical, προσφέρει στους χρήστες υποστήριξη για snap packages σε εκδόσεις desktop και server, νέο ασφαλές και ισχυρό app format, LXD 2.0 pure-container hypervisor με OpenStack Mitaka, καθώς και υποστήριξη για το LinuxONE της IBM και την πλατφόρμα του System Z.my Ubuntu 16.04 LTS

Επιπλέον, το λειτουργικό σύστημα Ubuntu 16.04 LTS  θα είναι το πρώτο του είδους του που θα υποστηρίζει CephFS και ZFS filesystems για μεγάλης κλίμακας αποθήκευσης στο σύννεφο.

Η Canonical αναφέρει ότι έχει κάνει μεγάλη πρόοδο με το όραμα της σύγκλισης, φέρνοντας την πλατφόρμα του Ubuntu πολύ πιο κοντά στο στο Linux OS που θα λειτουργεί σε desktop, τηλέφωνα, διακομιστές και IoT.

“Οι κορυφαίες επιχειρήσεις που βασίζονται στο Cloud και τα προηγμένα ρομπότ τρέχουν με Ubuntu. Αυτή η νέα έκδοση είναι η βάση για το επόμενο κύμα της καινοτομίας τους,” δήλωσε ο Mark Shuttleworth, ιδρυτής της Canonical.

“Είμαστε υπερήφανοι που εξυπηρετούμε τις ανάγκες των επιχειρήσεων και της έρευνας, καθώς και εκατομμύρια χρηστών, με μία ενιαία κοινή πλατφόρμα ελεύθερου λογισμικού.”

Έτσι αύριο 21 Απριλίου του 2016, η Canonical θα κυκλοφορήσει επίσημα τα Ubuntu 16.04 LTS Xenial Xerus. Όσοι επιθυμούν να διαβάσουν όλα τα νέα χαρακτηριστικά θα βρουν το link της ανακοίνωσης στο τέλος της δημοσίευσης.

Το Ubuntu 16.04 όπως προαναφέραμε είναι μια έκδοση LTS (Long Term Support), πράγμα που σημαίνει ότι η Canonical θα υποστηρίζει το λειτουργικό με patches ασφαλείας και ενημερώσεις για τα επόμενα πέντε χρόνια.

 

Ubuntu 16.04 LTS

 

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).