Υπερ-λεπτά φωτοβολταϊκά που μπορούν να τυλιχθούν γύρω από ένα μολύβι

Επιστήμονες παρουσίασαν υπερ-λεπτά φωτοβολταϊκά κύτταρα, τόσο ευέλικτα που μπορούν να λυγίσουν και να τυλιχθούν γύρω από τα μικρά , όπως ένα μολύβι.

solar-cell φωτοβολταϊκάΤα φωτοβολταϊκά αυτά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν λόγω της ευλυγισίας τους σε υφάσματα, σε   και να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύματα διάφορα ηλεκτρονικά είδη, όπως trackers, ιατρικές συσκευές, έξυπνα γυαλιά, κλπ.

Σύμφωνα με τον Κον , μηχανικό στο Gwangju Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Νότια Κορέα, το πάχος τους είναι περίπου 1 μικρόμετρο, διάσταση πολύ λεπτότερη από το πάχος μιας μέσης ανθρώπινης τρίχας.

Οι έφτιαξαν αυτά τα  ultra-thin ηλιακά κύτταρα από ημιαγωγούς αρσενικούχου γαλλίου. Οι κυψέλες είναι αποτυπωμένες πάνω σε ένα εύκαμπτο υπόστρωμα χωρίς τη χρήση συγκολλητικής ουσίας.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα του νέου φωτοβολταϊκού είναι ανάλογη εκείνης ενός πολύ παχύτερου φωτοβολταϊκού. Το φωτοβολταϊκό φιλμ μπορεί να τυλιχθεί σε ρολό γύρω από ένα αντικείμενο πάχους μόλις 1,2 χιλιοστών, όπως η στην αρχή του άρθρου αυτού.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).