Υπερ-λεπτά φωτοβολταϊκά που μπορούν να τυλιχθούν γύρω από ένα μολύβι

Επιστήμονες παρουσίασαν υπερ-λεπτά φωτοβολταϊκά κύτταρα, τόσο ευέλικτα που μπορούν να λυγίσουν και να τυλιχθούν γύρω από τα μικρά , όπως ένα μολύβι.

kibardinmouse

" data-image-caption="

kibardinmouse

" data-medium-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/kibardinmouse.jpg" data-large-file="https://cdn.iguru.gr/wp-content/uploads/2013/03/kibardinmouse.jpg" decoding="async" class="aligncenter wp-image-59487 size-full" src="https://cdn.iguru.gr/files/2016/06/solar-cell.jpg" alt="solar-cell φωτοβολταϊκά" width="850" height="567">


Τα φωτοβολταϊκά αυτά θα μπορούσαν να τοποθετηθούν λόγω της ευλυγισίας τους σε υφάσματα, σε   και να τροφοδοτήσουν με ηλεκτρικό ρεύματα διάφορα ηλεκτρονικά είδη, όπως , ιατρικές συσκευές, έξυπνα γυαλιά, κλπ.

Σύμφωνα με τον Κον , μηχανικό στο Gwangju Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην Νότια Κορέα, το πάχος τους είναι περίπου 1 μικρόμετρο, διάσταση πολύ λεπτότερη από το πάχος μιας μέσης ανθρώπινης τρίχας.

Οι ερευνητές έφτιαξαν αυτά τα  -thin ηλιακά κύτταρα από ημιαγωγούς αρσενικούχου γαλλίου. Οι κυψέλες είναι αποτυπωμένες πάνω σε ένα εύκαμπτο υπόστρωμα χωρίς τη χρήση συγκολλητικής ουσίας.

Η ενεργειακή αποδοτικότητα του νέου φωτοβολταϊκού είναι ανάλογη εκείνης ενός πολύ παχύτερου φωτοβολταϊκού. Το φωτοβολταϊκό φιλμ μπορεί να τυλιχθεί σε ρολό γύρω από ένα αντικείμενο πάχους μόλις 1,2 χιλιοστών, όπως η φωτογραφία στην αρχή του άρθρου αυτού.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).