Οι επιχειρήσεις δεν θα καταβάλουν λύτρα σε περίπτωση επίθεσης ransomware

Οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων στις ΗΠΑ αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα των επιθέσεων με και το ενδεχόμενο διατάραξης των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων, αλλά το 84 τοις εκατό αναφέρουν ότι δεν θα καταβάλουν τα λύτρα σε περίπτωση μιας επίθεσης από ramsomware, σύμφωνα με το IDT911. ransomware

Από αυτούς τους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων, μερικές συνηθίζουν να κάνουν συχνά back-up των αρχείων τους και ως εκ τούτου θα μπορούσαν να αποκαταστήσουν τις διαδικασίες, ενώ άλλες πολύ απλά δεν θα πληρώσουν τους εγκληματίες του κυβερνοχώρου, ακόμη και αν αυτό σήμαινε την μη ανάκτηση των δεδομένων τους.

Εμπειρογνώμονες της ασφάλειας έχουν προβλέψει ότι το θα είναι η χρονιά του ransomware, μετά από μια δραματική άνοδο που είχαν πέρυσι οι επιθέσεις με το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό.

Το Internet Crime Compliant Center του FBI αναφέρει συνολικά 2.453 καταγγελίες ransomware για το , που κόστισαν στα θύματα τους περισσότερα από 24 εκατομμύρια δολάρια.

Από την 1η Ιανουαρίου, η Symantec Security Response έχει καταγράψει κατά μέσο όρο 4.000 επιθέσεις ransomware τη μέρα, μια αύξηση 300 τοις εκατό από το προηγούμενο έτος.

Ενώ μια τέτοια παρέμβαση είναι επιζήμια για οργανισμούς όλων των μεγεθών, κάθε λεπτό που αναγκάζεται μια επιχείρηση να παραμείνει , είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για τις εισροές εσόδων.

Περισσότερες από τις μισές επιχειρήσεις (60 τοις εκατό) αναγνωρίζουν τη σοβαρότητα μιας τέτοιας επίθεσης και συμφωνούν ότι θα πρέπει να το αναφέρουν άμεσα στις αρχές επιβολής του νόμου. Ένας στους τρεις ερωτηθέντες (33 τοις εκατό), αναφέρει ότι δεν μπορούσαν να μείνουν χωρίς πρόσβαση σε κρίσιμα συστήματα των επιχειρήσεων τους για οποιαδήποτε χρονικό διάστημα.

Παρά την αυξημένη ευαισθητοποίηση στις επιθέσεις με ransomware, οι απαντήσεις της έρευνας έδειξαν ότι οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων έχουν πάρα πολλή μεγάλη εμπιστοσύνη στα εφεδρικά τους συστήματα:

Η πλειοψηφία (το 65 τοις εκατό) επί του παρόντος δεν θέλουν, ούτε θα θέλουν, να προϋπολογίσουν επιπλέον κεφάλαια για να ανακτήσουν την πρόσβαση τους σε μολυσμένα συστήματα και περισσότεροι από τους μισούς (52 τοις εκατό) δεν έχουν καμία ασφαλιστική προστασία στο διαδίκτυο.

Τα βασικά πορίσματα της έρευνας:

  • Μόνο το τρία τοις εκατό δηλώνει ότι θα πληρώσει 10.000 δολάρια ή και περισσότερα για μια επίθεση ransomware, ενώ το 10 τοις εκατό αναφέρει ότι θα πληρώσει από 1 έως και 100 δολάρια.
  • Σχεδόν το ένα τέταρτο των ιδιοκτητών επιχειρήσεων (22 τοις εκατό), αναφέρουν ότι αναγνωρίζουν την ανάγκη δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των δεδομένων τους.
  • Οι γυναίκες ιδιοκτήτες επιχειρήσεων είναι πιο πιθανό να αναφέρουν επιθέσεις ransomware στις αρχές άμεσα.
  • Οι ιδιοκτήτες ηλικίας είναι πιο πιθανό να έχουν ασφαλιστική προστασία στο διαδίκτυο στην επιχείρησή τους από τους ερωτηθέντες που είναι ηλικίας 35-44.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).