Η United Group μετά την Nova εξαγοράζει και την Wind Hellas


Η United Group δημιουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Wind. Η εταιρεία ήδη κατέχει την Nova, πρώην Forthnet.

ug wind

Η εταιρεία United Group, η οποία ελέγχεται από το fund BC Partners, απόκτησε μετά από συμφωνία με τη Crystal Almond Holdings Limited, μητρική εταιρεία της Wind Ελλάς, το πλήρες πακέτο των μετοχών της. Έτσι εκτός από την Nova (πρώην Forethnet) κατέχει και την Wind Hellas κατατάσσοντάς την τον δεύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, μετά την Cosmote.

Το τίμημα της αγοράς δεν ανακοινώθηκε αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πιθανολογείται λίγο πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η αγορά έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, αφού προϋπήρχε ήδη σχετικές διαβουλεύσεις και η United Group είχε προβεί στο παρελθόν στον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Wind Hellas.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Έτσι μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης μεταξύ των Nova και Wind Ελλάς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πάροχος που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Η United Group δραστηριοποιείται σε 8 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, έχοντας ήδη περίπου 11 εκατ. πελάτες, περίπου 14.500 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news