Η United Group μετά την Nova εξαγοράζει και την Wind Hellas

Η Group δημιουργεί το δεύτερο μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό όμιλο στην Ελλάδα μετά την εξαγορά της Wind. Η εταιρεία ήδη κατέχει την Nova, πρώην Forthnet.

ug wind

Η εταιρεία United Group, η οποία ελέγχεται από το fund BC Partners, απόκτησε μετά από συμφωνία με τη Crystal Almond Holdings Limited, μητρική εταιρεία της Wind Ελλάς, το πλήρες πακέτο των μετοχών της. Έτσι από την Nova (πρώην Forethnet) κατέχει και την Wind κατατάσσοντάς την τον δεύτερο τηλεπικοινωνιακό πάροχο στην Ελλάδα, μετά την Cosmote.

Το τίμημα της αγοράς δεν ανακοινώθηκε αλλά σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, πιθανολογείται λίγο πάνω από το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Η αγορά έγινε μέσα σε ελάχιστο χρονικό , αφού προϋπήρχε ήδη σχετικές διαβουλεύσεις και η είχε προβεί στο παρελθόν στον έλεγχο των οικονομικών στοιχείων της Wind Hellas.

Η ολοκλήρωση της συμφωνίας αναμένεται το 2022, κατόπιν των σχετικών εγκρίσεων από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές. Έτσι μέσα στο 2022 αναμένεται να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγχώνευσης μεταξύ των Nova και Wind Ελλάς, κάτι που θα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένας πάροχος που θα είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος όσον αφορά τη σταθερή τηλεφωνία, τις σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις αλλά και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Η United Group δραστηριοποιείται σε 8 χώρες της ΝΑ Ευρώπης, έχοντας ήδη περίπου 11 εκατ. πελάτες, περίπου 14.500 υπαλλήλους και ετήσια έσοδα της τάξεως των 2 δισ. ευρώ.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
United Group,Nova,Wind

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).