Πως να ενημερώσετε τα Windows XP από την Microsoft

H σταμάτησε να προσφέρει ενημερώσεις ασφαλείας για τα XP στις 8 Απριλίου, και από τότε εκατομμύρια συστήματα είναι ευάλωτα σε επιθέσεις.

Όμως φαίνεται ότι υπάρχει ένας τρόπος για να λαμβάνετε ενημερώσεις στα Windοws XP, παρά τερματισμό της υποστήριξης.

Windows XP

Ένα τέχνασμα που δημοσιεύθηκε από ένα γερμανικό forum ισχυρίζεται ότι μερικές μικροαλλαγές μπορούν να κάνουν τα Windows XP, να προσδιορίζονται από την υπηρεσία του Windows Update σαν Windows Embedded POSReady και να πάρουν τις πολυπόθητες ενημερώσεις.
Οι διαφορές μεταξύ των Windows XP και του λειτουργικού Windows Embedded POSReady 2009 δεν είναι πολύ μεγάλες, οπότε μπορείτε να συνεχίσετε να λαμβάνετε ενημερώσεις για το τελευταίο, ακόμη και αν τρέχετε το πρώτο, και θα είστε απόλυτα ασφαλείς.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι ενώ η υποστήριξη των Windows XP σταμάτησε επίσημα στις 8 Απριλίου του , η υποστήριξη των Windows Embedded POSReady 2009 θα συνεχίσει μέχρι τις 9 Απριλίου του 2019!

Ας δούμε το tweak που θα κάνουν τα Windows XP να εμφανίζονται σαν Windows Embedded POSReady 2009 στους servers της υπηρεσίας το Windows Update:

  FAT32 και exFAT : Διαφορές και συμβατότητα

Κάντε δεξί κλικ οπουδήποτε στον υπολογιστή σας και να δημιουργήσετε ένα νέο έγγραφο κειμένου. Δώστε του ένα όνομα και να αλλάξετε την επέκταση .txt σε .Reg. Κάντε δεξί κλικ στο νέο αρχείο και κλικ στο “Επεξεργασία”.

Στο παράθυρο που θα ανοίξει, επικολλήστε τον ακόλουθο κώδικα και στη συνέχεια αποθηκεύστε το:

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\\WPA\PosReady] “Installed”=dword:00000001

Εναλλακτικά, μπορείτε επίσης να κατεβάσετε το αρχείο Reg που περιέχει τον κώδικα. Απλά βγάλτε το από το .zip και κάντε διπλό κλικ πάνω του για να εφαρμοστούν οι αλλαγές. Θα χρειαστεί μια επανεκκίνηση του υπολογιστή σας και αμέσως μετά μπορείτε να ελέγξετε για ενημερώσεις

Λάβετε υπόψη ότι η Microsoft θα μπορούσε να μπλοκάρει αυτό το τρικ με διάφορους τρόπους. Οπότε δοκιμάστε το πριν είναι αργά.

Προσοχή! Δοκιμάστε το tweak με δική σας ευθύνη.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).