Αναβαθμίστε το Fedora 24 στο νέο Fedora 25

Το νέο λειτουργικό Fedora 25 κυκλοφόρησε στις 22 Νοεμβρίου 2016, και φέρνει όλες τις τελευταίες εκδόσεις λειτουργικού και kernel.

Όσοι από εσάς επιθυμούν να αναβαθμίσουν το παλαιό τους σύστημα Fedora 24 στο νέο Fedora 25, ο Fedora Ambassador Justin W. Flory δημοσίευσε ένα ωραίο tutorial για το πώς μπορείτε να το κάνετε χωρίς να το εγκαταστήσετε από την αρχή διαγράφοντας το παλιό.fedora 25

Έτσι παρακάτω θα δούμε πως να αναβαθμίσετε στο νέο Fedora 25 μέσω του Software manager ή με τον διαχειριστή πακέτων DNF.

Ας δούμε πρώτα τον εύκολο τρόπο:

Ανοίξτε το GNOME Software από το GNOME Shell interface, πηγαίνετε στο , και πραγματοποιήσετε το upgrade στο Fedora 24 ακολουθώντας τις οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη σας.

Αναβάθμιση από Fedora 24 σε Fedora 25 με το DNF

Εάν είστε power user του Fedora μπορείτε να το κάνετε από το DNF Upgrade plugin. Η διαδικασία αναβάθμισης από Fedora 24 σε Fedora 25 είναι αρκετά απλή, αλλά θα πρέπει να τρέξετε μερικές εντολές στο τερματικό.

Πρώτα απ ‘όλα, βεβαιωθείτε ότι το λογισμικό Fedora 24 που χρησιμοποιείτε είναι ενημερωμένο και ότι έχετε πάρει κάποιο αντίγραφο ασφαλείας των πιο σημαντικών σας αρχείων και των ρυθμίσεών σας.

  Κογκρέσο των ΗΠΑ: τα UFO δεν έχουν ανθρώπινη προέλευση

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να εγκαταστήσετε το DNF Upgrade plugin χρησιμοποιώντας την πρώτη εντολή που αναφέρεται παρακάτω. Μετά την εγκατάταση μπορείτε να ξεκινήσετε τη αναβάθμισης με τη δεύτερη εντολή.

sudo dnf install dnf-plugin-system-upgrade
sudo dnf system-upgrade download --releasever=25

Όταν κατέβουν όλα τα πακέτα θα πρέπει να επανεκκινήσετε το σύστημά σας, δεν έχει σημασία η μέθοδος που χρησιμοποιήσατε. Η αναβάθμιση του συστήματος θα συνεχιστεί και θα χρειαστεί μερικά λεπτά για να ολοκληρωθεί. Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο προβλήματα, μπορείτε να ζητήσετε βοήθεια από την κοινότητα του Fedora ή τη σελίδα του , ανατρέχοντας στην παράγραφο ” DNF system upgrade.”

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).