Οι ΗΠΑ είναι γεμάτες με open access κάμερες ασφαλείας


Μια πρόσφατη μελέτη από την εταιρεία ασφαλείας Protection1 αποκάλυψε ότι υπάρχουν πάνω από 6.000 open access κάμερες ασφαλείας, χωρίς καν κωδικό, σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

open access security camera

Σύμφωνα με τα ευρήματα της εταιρείας, οι περισσότερες από αυτές τις κάμερες βρίσκονται σε δημόσιους χώρους, αλλά στην λίστα υπάρχουν και κάμερες στην έδρα ιδιωτικών επιχειρήσεων, ακόμη και στα σπίτια πολλών Αμερικανών.

Η εταιρεία Protection1 σημειώνει ότι η υψηλότερη συγκέντρωση των απροστάτευτων καμερών είναι γύρω από τα μεγάλα αστικά κέντρα, όπως η περιοχή του San Francisco Bay, η περιοχή του Λος Άντζελες, Σιάτλ, Σικάγο, τις πόλεις της Φλόριντα, και σε όλη την ακτή του Ατλαντικού, από την Ουάσιγκτον έως την Βοστώνη.

Πέρα από τις κάμερες που προσφέρουν δωρεάν open access steaming με θέαση στους δημόσιους χώρους, υπάρχουν και κάμερες που έχουν εγκατασταθεί σε σπίτια και αναμεταδίδουν δημόσια τα πεπραγμένα εντός της οικίας. Οι κάμερες αυτές είναι άκρως επικίνδυνες για την ασφάλεια των ενοίκων των κατοικιών αυτών καθώς μία κάμερα χωρίς κωδικό πρόσβασης είναι μία κλειδαρότρυπα για τους κλέφτες.

Το αστείο είναι,  ότι οι ιδιοκτήτες των οικιών και των επιχειρήσεων αυτών έχουν εγκαταστήσει τις κάμερες  ως ένα σύστημα παρακολούθησης, προκειμένου να αποτρέψει τους κλέφτες από μία ληστεία. Όμως οι ίδιες κάμερες προσφέρουν στους κλέφτες το τέλειο σύστημα παρακολούθησης των χώρων και συλλογής πληροφοριών για το πότε και πόσα άτομα βρίσκονται εντός της οικίας, αν υπάρχει σκύλος, που είναι κάμερες, ποια τα “νεκρά” σημεία αυτών, κλπ κλπ.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Και αν γελάτε με τους Αμερικάνους πιστεύοντας ότι είναι ευκολόπιστοι και αφελείς, να σας θυμίσουμε ότι και στην Ελλάδα υπάρχουν αρκετές κάμερες χωρίς κωδικό ή με τον εργοταξιακό κωδικό τους. Δείτε το σχετικό άρθρο του iguru εδώ.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news