Χρήση του Kinect για επιτήρηση συνόρων στη Ν. Κορέα

Το της είναι γνωστό για τη χρήση του στον χώρο του ως ένας από τους κορυφαίους αισθητήρες κινήσεων που υπάρχουν στο εμπόριο αυτή τη στιγμή.

kinect

Ωστόσο, οι δυνατότητές του εκτείνονται πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο και απόδειξη γι' αυτό είναι η χρήση του για σκοπούς επιτήρησης συνόρων στη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με την κορεατική ιστοσελίδα Hankooki, το συγκεκριμένο σύστημα, το οποίο βασίζεται στον αισθητήρα της Microsoft, αναπτύχθηκε από τον αυτοδίδακτο προγραμματιστή Τζάε Κουάν Κο και χρησιμοποιείται για τον εντοπισμό κινουμένων αντικειμένων στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας. Επίσης, το συγκεκριμένο σύστημα είναι «έξυπνο», καθώς μπορεί να «αντιληφθεί» τη διαφορά μεταξύ ανθρώπων και ζώων – εάν εντοπίσει άνθρωπο, ενημερώνει το κοντινότερο στρατιωτικό φυλάκιο.

Αν και για λόγους εθνικής ασφαλείας δεν έχουν γίνει γνωστές πολλές λεπτομέρειες, ο δημιουργός του σημειώνει ότι στο μέλλον το σύστημα θα επιτρέπει επίσης τον εντοπισμό θερμότητας και χτύπων καρδιάς. «Δεν είχα φανταστεί ποτέ ότι ένα σύστημα για παιχνίδια θα μπορούσε να εκτελεί καθήκοντα εθνικής ασφαλείας» δηλώνει ο Κο.

Η προμήθεια του συστήματος έγινε τον Αύγουστο, και έκτοτε έχει εγκατασταθεί σε διάφορα τμήματα της αποστρατιωτικοποιημένης ζώνης. Η ύπαρξή του δημοσιοποιήθηκε μόλις πρόσφατα.

Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο σύστημα δεν αποτελεί την πρώτη περίπτωση συστήματος ιδιαίτερα υψηλής τεχνολογίας για την επιτήρηση των συνόρων μεταξύ των δύο χωρών. Πριν από τέσσερα χρόνια, στο Korea Robot World , η DoDAMM είχε επιδείξει το Super aEgis 2: έναν αυτοματοποιημένο πυργίσκο με πολυβόλο 12,7 χιλιοστών ο οποίος έχει τη δυνατότητα να αντιληφθεί και να «κλειδώσει» ανθρώπινους στόχους σε απόσταση 2,2 χιλιομέτρων, υπό συνθήκες νύχτας ή ημέρας.

Επίσης, ο συγκεκριμένος πυργίσκος μπορεί να αναβαθμιστεί και εξοπλιστεί με άλλα οπλικά συστήματα, όπως εκτοξευτές βομβίδων ή αντιαεροπορικών βλημάτων. Μία τέτοια «μονάδα» (βάρους 140 κιλών) μπορεί να τοποθετηθεί σε στατικά σημεία ή σε οχήματα και να λειτουργεί πλήρως αυτόνομα ή να ζητεί άδεια από τους χειριστές του μέσω LAN ή ασυρμάτου δικτύου πριν ανοίξει πυρ. Δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει αναπτυχθεί ή πρόκειται να αναπτυχθεί στην αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη.

Πηγή: naftemporiki.gr

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).