Vercetti Regular βραβευμένη sans serif από τον Φ. Φραγκογιάννη

Η Vercetti Regular είναι μια γραμματοσειρά sans serif που συνδυάζει στοιχεία από τον ουμανιστικό και γεωμετρικό σχεδιασμό. Η δομή του χαρακτήρα της είναι συμπαγής και σχετικά συμβατική, επιτρέποντάς της να ενσωματώνεται ομαλά σε διάφορα έργα design, όπως ο σχεδιασμός εκδόσεων, η εταιρική ταυτότητα και η διαφήμιση. Είναι επίσης ιδανική επιλογή για σχεδιασμό ιστοσελίδας, επιστολόχαρτα, αφίσες και σύντομα κείμενα.vercetti regular

Μορφολογικά, η Vercetti έχει μια αρκετά ορθογώνια εμφάνιση, ενώ επιτυγχάνει ισορροπημένες αναλογίες. Αυτά τα χαρακτηριστικά συμβάλλουν στη βέλτιστη αναγνωσιμότητα του κειμένου, ειδικά σε μικρότερα μεγέθη. Οι διακριτικές παγίδες μελάνης (ink traps) υποστηρίζουν τη σαφήνεια των γραμμάτων, ακόμη και σε περιορισμένα πεδία κειμένου.

Η γραμματοσειρά Vercetti σχεδιάστηκε με στόχο να αποτελέσει μια αξιόπιστη επιλογή για επαγγελματίες σχεδιαστές, φοιτητές γραφιστικής και το ευρύ κοινό. Διατίθεται δωρεάν για προσωπική και εμπορική χρήση, υπό την άδεια Licence Amicale, η οποία επιτρέπει στον χρήστη να μοιράζεται ελεύθερα τα αρχεία της γραμματοσειράς, με φίλους και συνεργάτες. Η Vercetti Regular είναι ένα αποτελεσματικό στοιχείο σχεδιασμού, εύκολα προσβάσιμο από τη δημιουργική κοινότητα και κάθε ενδιαφερόμενο.

«Είμαστε υπέρ της ιδέας ότι όλοι πρέπει να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικά σχεδιαστικά εργαλεία. Διαθέτοντας δωρεάν τη γραμματοσειρά Vercetti Regular, ελπίζουμε να στηρίξουμε τις δημιουργικές προσπάθειες των σχεδιαστών, διευκολύνοντας τους στη δημιουργία αξιόλογων έργων οπτικής επικοινωνίας».

Η Vercetti Regular περιλαμβάνει συνολικά 326 χαρακτήρες, με αριθμούς, σύμβολα, σημεία στίξης και τόνους, επιτρέποντας τη χρήση της σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή γλώσσα βασίζεται στο λατινικό αλφάβητο. Η διαδικασία σχεδιασμού ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021 και παρά την απόσταση, οι δύο σχεδιαστές Φίλιππος Φραγκογιάννης και Richard Mandona συνεργάστηκαν στενά, ανταλλάσσοντας παρατηρήσεις για τη συνοχή και την εξέλιξη της Vercetti.

Η δημοσίευση της έγινε στις 8 Σεπτεμβρίου 2022. Μέσα στους πρώτους μήνες από την κυκλοφορία της, η γραμματοσειρά Vercetti Regular αναγνωρίστηκε στην κατηγορία Typeface Design στον διεθνή 13th Annual Typography Competition, που διοργανώθηκε από το Communication Arts στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Μαζί με άλλες 13 εξαιρετικές γραμματοσειρές, η Vercetti ήταν μια από τις συνολικά 137 συμμετοχές που τιμήθηκαν στον διαγωνισμό.

Λίγο αργότερα, η Vercetti συμμετείχε σε μια συλλογική έκθεση στο Museo Santo Domingo στο Περού και έλαβε ακόμη ένα βραβείο, αφού εξασφάλισε την πρώτη θέση στην κατηγορία Typographic Design στην Peru Design Biennial 2022. Τέλος, η δημοφιλής κοινότητα Awwwards συμπεριέλαβε την Vercetti Regular στις 100 καλύτερες δωρεάν γραμματοσειρές για το 2022.

«Δεδομένου ότι η αξιολόγηση των γραμματοσειρών βασίζεται συνήθως σε μια σειρά κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένων των αισθητικών χαρακτηριστικών, της τεχνικής αρτιότητας, της καινοτόμου προσέγγισης και της πολιτιστικής σημασίας, είμαστε ικανοποιημένοι που τα χαρακτηριστικά που ενσωματώνονται στη Vercetti είναι διακριτά».

Ο σχεδιασμός της Vercetti έδωσε υλική υπόσταση σε υπάρχουσες σκέψεις γύρω από το παλαιό, δωρεάν λογισμικό που είναι διαθέσιμο στο διαδίκτυο. Με την ανασύνθεση τμημάτων μιας προηγούμενης έκδοσης, η Vercetti Regular αναβαθμίστηκε από κάθε άποψη ώστε να αποτελέσει μια εμφανώς αναβαθμισμένη απόγονο της MgOpen Moderna, μιας γραμματοσειράς ανοιχτού κώδικα που σχεδιάστηκε από την Magenta Ltd το 2004. Mε ανανεωμένη αισθητική, η Vercetti Regular μπορεί τώρα να χρησιμοποιηθεί για νέους σκοπούς, αναδεικνύοντας παράλληλα το γεγονός ότι οι ξεπερασμένες, αναποτελεσματικές ή ανεπαρκείς ψηφιακές γραμματοσειρές, μπορούν να μεταμορφωθούν και να τοποθετηθούν σε ένα επίκαιρο πλαίσιο.

«Αυτή η προσέγγιση όχι μόνο αναβιώνει την αισθητική παλαιότερων γραμματοσειρών, αλλά ενθαρρύνει επίσης τους σχεδιαστές να αναζητήσουν δημιουργικούς τρόπους για να επανασχεδιάσουν υπάρχοντα στοιχεία design, δίνοντας τους νέα πνοή και προοπτική με την παρέμβαση τους».

Ο Φίλιππος Φραγκογιάννης είναι υπεύθυνος για την σύλληψη του θέματος, της κατεύθυνσης και του περιεχομένου της Vercetti Regular, ενώ ο Richard Mandona διεκπεραίωσε το τεχνικό μέρος του σχεδιασμού της γραμματοσειράς και συνέβαλλε στην αποτύπωση των επιμέρους χαρακτηριστικών της. Έγιναν λεπτομερείς διορθώσεις και βελτιώσεις με στόχο τη δημιουργία μιας λειτουργικής και επίκαιρης γραμματοσειράς.

Οι σχεδιαστές εκφράζουν την επιθυμία τους περισσότεροι χρήστες να ανακαλύψουν τη Vercetti Regular και ανυπομονούν να δουν την οπτική της απλότητα σε χρήση. Τέλος, θα ήθελαν να ευχαριστήσουν ιδιαίτερα τους Valerio Monopoli (Morula Type), Christian Gruber (Scifipoetry), David Súid (W Type Foundry), Adrien Midzic (Pizza Typefaces) και Matthieu Salvaggio (Blaze Type) για την ευγενική τους υποστήριξη και συμβολή στην υλοποίηση αυτής της γραμματοσειράς.

Download Vercetti Regular

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.097 εγγεγραμμένους.
sans serif,Vercetti Regular

Written by newsbot

Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω ... γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).