Η Verizon Communications αγοράζει την Yahoo για 4,8 δις δολάρια


Το μέλλον της Yahoo μπορεί να αποφασιστεί σήμερα Δευτέρα μετά από αναφορές που θέλουν την Verizon Communications να αποκτήσει την εταιρεία σε μια συμφωνία των 4,8 δις δολαρίων.

Μια δημοσίευση από το Bloomberg που επικαλείται μια πηγή εκ των έσω αναφέρει ότι η συμφωνία θα ανακοινωθεί πριν ανοίξουν οι αγορές και θα αλλάξει ριζικά την πορεία της Yahoo, που συνεχίζει να κατρακυλάει μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες ανάκαμψης από πολλούς CEO. Verizon Communications yahoo

Η Verizon φέρεται να έχει κερδίσει με την προσφορά της μεταξύ των πολυάριθμων ανταγωνιστών όπως την εταιρεία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου TPG, την Quicken Loans, αλλά και την AT&T.

Πληρώνοντας 4,8 δις δολάρια για την Yahoο η Verizon έδωσε λίγα περισσότερα από όσα είχε καταβάλει για την AOL πριν από ένα χρόνο και η αγορά αποσκοπεί στην ενίσχυση των προσφορών διαφήμισης και περιεχομένου της εταιρείας τηλεπικοινωνιών της. Η τεχνολογία Brightroll της Yahoο θα είναι πιθανώς ένα από τα κομβικά σημεία αυτής της συμφωνίας.

Οι τελικές προτάσεις από τους υποψηφίους αγοραστές που ενδιαφέρονται για την Yahoο ήταν προγραμματισμένες να υποβληθούν την περασμένη εβδομάδα.

Η Yahoο ανακοίνωσε για πρώτη φορά την διάθεση για πώλησή της τον Φεβρουάριο ως μέρος ενός “σχεδίου επιθετικής στρατηγικής” όπως διατυπώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news