Αγορές με Visa online; Μπορούν να μαντέψουν το CVC σας


Αγοράζεις online με την πιστωτική σου κάρτα (Visa), και νομίζεις ότι είσαι ασφαλής; Σκεφτείτε το πάλι, επειδή όπως φαίνεται είναι πολύ πιο εύκολο για τους απατεώνες να μαντέψουν τα διαπιστευτήριά σας.

Σύμφωνα με μια έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Newcastle, υπάρχει μια μαύρη τρύπα στην ασφάλεια της πιστωτικής κάρτας που καθιστά πολύ εύκολο στους hackers να ανακτήσουν ευαίσθητες πληροφορίες. visa

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι αν δοκιμάζουν τις εικασίες τους για τον αριθμό CVC της κάρτας σε πολλές διαφορετικές ιστοσελίδες, τα συστήματα ασφαλείας δεν ενεργοποιούνται και ο ιδιοκτήτης δεν θα ειδοποιηθεί για την ύποπτη δραστηριότητα.

Το παραπάνω βίντεο δείχνει ότι οι hackers χρειάζονται μόνο έξι δευτερόλεπτα με μια ειδικά σχεδιασμένη εργαλειοθήκη για να αποκαλύψουν το CVC μιας κάρτας.

https://www.youtube.com/watch?v=uwvjZGKwKvY

Με τη δημιουργία δεδομένων που συλλέγονται από πολλές εικασίες που πραγματοποιούνται σε διαφορετικές ιστοσελίδες-αγορές, το λογισμικό είναι σε θέση να συγκεντρώσει γρήγορα πληροφορίες όπως την ημερομηνία λήξης της κάρτας, τη διεύθυνση του κατόχου ή και το CVC. Η τεχνική φημολογείται ότι έχει χρησιμοποιηθεί σε ένα περιστατικό της Tesco νωρίτερα αυτό το μήνα.

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μόνο οι κάρτες Visa είναι ευαίσθητες στο συγκεκριμένο ελάττωμα ασφαλείας, καθώς άλλοι εκδότες καρτών όπως η MasterCard παρακολουθούν τις προσπάθειες των hacker να μαντέψουν στοιχεία και από διαφορετικές ιστοσελίδες. Το οικοσύστημα της Visa ωστόσο, δεν έχει ρυθμιστεί να παρακολουθεί πολλές online αγορές.

Πριν από τη δημοσίευση των ευρημάτων τους στο IEEE Security & Privacy 2017 (PDF), οι ερευνητές ενημέρωσαν την Visa, αλλά η εταιρεία, δυστυχώς, δεν φαίνεται να έχει λάβει τα ευρήματά τους σοβαρά, αναφέροντας στο The Independent ότι «η έρευνα δεν λαμβάνει υπόψη της, τις πολλαπλές στρώσεις καταπολέμησης της απάτης που υπάρχουν μέσα στο σύστημα πληρωμών, καθένα από τα οποία πρέπει να πληρείτε προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάποια συναλλαγή.”

Οι πιστωτικές κάρτες είναι ένα τέλειο παράδειγμα της παλαιάς τεχνολογίας που εξακολουθεί να υπάρχει σε ένα σύγχρονο κόσμο.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news