Το VLC απειλεί με μήνυση την Ινδία καθώς είναι αποκλεισμένο εδώ και έξι μήνες

Κάτι γίνεται με τις απαγορεύσεις εκεί στην Ινδία, καθώς οι τοπικοί ISP έχουν μπλοκάρει με κυβερνητική εντολή τον ιστότοπο του VLC εδώ και έξι μήνες.

vlc

Η VideoLAN απειλεί να μηνύσει την κυβέρνηση της Ινδίας, λέγοντας ότι δεν έχει λάβει καμία εξήγηση γιατί ο ιστότοπος του VLC έχει αποκλειστεί από Ινδούς ISP τους τελευταίους έξι μήνες.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Φαίνεται ότι η Ινδία κάνει “αξιοζήλευτες” προσπάθειες για βρεθεί σε ένα κόσμο του διαδικτύου αγγελικά πλασμένο. Πριν δύο ημέρες της Ινδίας απόκλεισε μόνο 13.445 ιστότοπους ως πειρατικούς!

Αλλά τον επίσημο ιστότοπο του VLC, τον www.videolan.org, που τον έχει αποκλείσει από τον Μάρτιο του 2022, δεν έχει καμία δικαιολογία.

Ο πρόεδρος και κύριος προγραμματιστής του VLC Jean-Baptiste Kempf απέστειλε επιστολή στο Τμήμα Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας εκφράζοντας την δυσαρέσκειά του και εξηγώντας ότι έχουν αποκλειστεί εδώ και 6 μήνες χωρίς καμία προηγούμενη ειδοποίηση.

Η επιστολή ανέφερε ότι οι προσπάθειες πρόσβασης στη διεύθυνση URL στην Ινδία οδηγούν στο μήνυμα: “Η διεύθυνση URL που ζητήσατε έχει αποκλειστεί σύμφωνα με τις οδηγίες που ελήφθησαν από το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών, Κυβέρνηση της Ινδίας”.

Η επιστολή του Kempf προς το Υπουργείο Τηλεπικοινωνιών της Ινδίας ζητούσε της αιτιολογημένης εντολής αποκλεισμού που εκδόθηκε για αποκλεισμό της διεύθυνσης URL και μια ευκαιρία να υπερασπιστεί τις θέσεις του μέσω μιας απομακρυσμένης ακρόασης.

«Εάν δεν συμμορφωθείτε με τα παραπάνω, θα δικαιούμαστε και θα αναγκαστούμε να κινήσουμε νομικές διαδικασίες εναντίον σας, για αδυναμία προστασίας των δικαιωμάτων μας, όπως εγγυάται το Σύνταγμα της Ινδίας, για των υποχρεώσεών σας βάσει του διεθνούς δικαίου και για παραβίαση των δικών σας κανόνων. Οποιαδήποτε τέτοια , εάν ξεκινήσει, θα είναι αποκλειστικά με δική σας ευθύνη, κόστος και συνέπειες”, ανέφερε η επιστολή.

Το VideoLAN είναι ένας γαλλικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που ανέπτυξε το δωρεάν, ανοιχτού , VLC .

Το Ίδρυμα Ελευθερίας Διαδικτύου (IFF) είπε ότι βοήθησε τη VideoLAN να συντάξει τη νομική ειδοποίηση. Ο αποκλεισμός ιστότοπου “έγινε χωρίς προηγούμενη ειδοποίηση, χωρίς να παρέχει στη VideoLAN μια ευκαιρία ακρόασης, κάτι που είναι αντίθετο με τους Κανόνες Αποκλεισμού του 2009 και το νόμο που ορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο στην υπόθεση Shreya Singhal κατά Ένωσης της Ινδίας”, ανέφερε το IFF.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!
vlc

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).