Voksi ο Cracker της Denuvo προσφέρει βοήθεια δωρεάν

Τα τελευταία χρόνια, το όνομα Voksi έχει καταστεί συνώνυμο του gaming cracking, ιδιαίτερα όσον αφορά την προστασία της Denuvo. Αυτή την εβδομάδα, ο ταλαντούχος cracker (Βουλγαρικής υπηκοότητας}, κυκλοφόρησε ένα 90 λεπτών, στο οποίο αποκαλύπτει πώς έσπασε το V4 της περίφημης της Denuvo.

Ακολουθεί μια συνέντευξη που έδωσε στο TorrentFreak.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η 4.9 του συστήματος προστασίας της Denuvo, που προστάτευε το Assassins Creed Origin τους τελευταίους μήνες, νικήθηκε από την ιταλική cracking ομάδα CPY.Voksi

Αν και η Denuvo πιθανότατα θα αναφέρει τους τέσσερις μήνες προστασίας σαν μια επιτυχία της, η εταιρεία θα προτιμούσε η προστασία της να έχει διαρκέσει λίγο περισσότερο, κυρίως μετά την απόφαση της Ubisoft να χρησιμοποιήσει την τεχνολογία προστασίας VMProtect.

Ας μιλήσουμε όμως για τον Voksi, που όπως προαναφέραμε αυτή την εβδομάδα κυκλοφόρησε ένα βίντεο 90 λεπτών (υπάρχει πιο κάτω) στο οποίο περιγράφει πώς να μπορείτε να σπάσετε την τεχνολογία V4 της Denuvo.

Το βίντεο δεν είναι για όλους, και έτσι όλοι όσοι δεν γνωρίζουν από το σπορ, μάλλον θα το βρουν βαρετό. Ωστόσο, μπορεί να ενθουσιαστείτε όταν μάθετε ότι ο Voksi πριν από λίγο καιρό δεν ήξερε τίποτα από κώδικα…

“Θα βρείτε αυτό το πολύ αστείο και απίστευτο”, αναφέρει ο Voksi, υπενθυμίζοντας το τι έγινε το 2012.

“Υπήρξε ένα παιχνίδι που ονομαζόταν Sanctum και σε ένα [play] Σαββατοκύριακου [στο Steam], εγώ και ο καλύτερος φίλος μου παίζαμε. Είδα πόσο ωραία ήταν η συνεργασία. Όταν τελείωσε το δωρεάν Σαββατοκύριακο, θέλαμε να συνεχίσουμε να παίζουμε, αλλά δεν είχαμε χρήματα για να αγοράσουμε το παιχνίδι.

“Έτσι, άρχισα να ψάχνω για εναλλακτικούς τρόπους, εξομοιωτές LAN, οτιδήποτε! Τότε αποφάσισα ότι πρέπει να το σπάσω. Έτσι έφτασα στην αντίστροφη μηχανική. Άρχισα να παρακολουθώ μερικά βίντεο του YouTube με κακή ποιότητα και να κάνω κάποια μαθήματα. Τότε βρήκα μερικά exploit του Steam και έτσι άρχισα να κάνω Steamworks fixes, επιτρέποντας multiplayer μεταξύ των παικτών. ”

Ο Voksi αναφέρει ότι ολόκληρη η καριέρα του ξεκίνησε με αυτό το παιχνίδι και την επιθυμία του να το παίξει με τον καλύτερο φίλο του. Πριν από αυτό, δεν είχε απολύτως καμία εμπειρία. Δεν παρακολούθησε ποτέ κανένα πανεπιστημιακό μάθημα ή κάποιο άλλο μάθημα για το . Όλα όσα ξέρει προέρχονται από υλικό που βρήκε στο διαδίκτυο. Αλλά η πλάκα δεν σταματά εκεί.

“Δεν γνωρίζω καν πώς να κωδικοποιήσω σωστά με C#, C ++ κλπ. Αλλά καταλαβαίνω το assembly πολύ καλά” εξηγεί.

Έχουν περάσει έξι χρόνια από τότε που ο 21χρονος που αρχικά είχε σαν κίνητρο να σπάσει ένα παιχνίδι λόγω έλλειψης χρημάτων. Σχεδόν μισή δεκαετία από τότε, τα κίνητρά του δεν φαίνεται να άλλαξαν και πολύ.

“Παρέχω πληρωμένα πράγματα δωρεάν σε ανθρώπους που δεν μπορούν να τα αντέξουν οικονομικά. Φυσικά, δεν λέω μην υποστηρίζετε τους προγραμματιστές αν έχετε τα χρήματα”, αναφέρει.

“Η πρόκληση του cracking με ενθαρρύνει, ειδικά με μια εταιρεία όπως τη Denuvo. Είναι καθαρός καρκίνος για τη βιομηχανία παιχνιδιών, δεν βοηθάει και προκαλεί προβλήματα στους πελάτες που πληρώνουν”.

Εκείνοι που ακολουθούν την Voksi online θα γνωρίζουν ότι, εκτός από το ότι είναι γνωστός από μόνος του, είναι και μέλος της REVOLT team.

“Το REVOLT ξεκίνησε ως ομάδα με ένα μόνο στόχο – να παρέχει υποστήριξη σε παίκτες που χρησιμοποιούν cracked games.”

Σε κοινότητες όπως το /r/crackwatch στο Reddit, ο Voksi και οι φίλοι του έχουν γίνει κάτι σαν ήρωες στο Internet, σπάζοντας παιχνίδια για να δώσουν πρόσβαση στις μάζες.

“Λοιπόν, δεν βλέπω τον εαυτό μου σαν ήρωα, αλλά σαν ένα συνηθισμένο άνθρωπο που κάνει αυτό που αγαπά. Μου αρέσει να βλέπω ανθρώπους ευτυχισμένους λόγω της δουλειάς μου, αυτό είναι ένα μεγάλο κίνητρο, αλλά τίποτα περισσότερο από αυτό.”

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















giorgos

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).