Τα Windows 7 ο μεγάλος χαμένος στη μάχη με το WannaCry

Μία βδομάδα μετά επίθεση του WannaCry, η ανάλυση των που συλλέχθηκαν, δείχνει ότι τα συστήματα που επλήγησαν περισσότερο από το κακόβουλο ήταν τα Windows 7 και όχι τα Windows XP, σύμφωνα με την εταιρεία Kaspersky.

Συγκεκριμένα, πάνω από το 60% + 31% των υπολογιστών που χτυπήθηκαν από το WannaCry έτρεχαν εκδόσεις 64 ή 32 bit (αντίστοιχα) του λειτουργικού Windows 7.Windows 7

Κατά ειρωνικό τρόπο, τα Windows 7 έπρεπε να είναι ασφαλή κατά της WannaCry, καθώς η είχε διαθέσει patches ασφαλείας από τον Μάρτιο του 2017. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το λειτουργικό υποτίθεται ότι εξακολουθεί να υποστηρίζεται.

Από την άλλη πλευρά, το να δούμε τα Windοws 7 σαν το πιο επηρεασμένο λειτουργικό σύστημα από το κακόβουλο λογισμικό WannaCry, δείχνει έχει νόημα. Γιατί αν σκεφτεί κανείς ότι είναι το κορυφαίο λειτουργικό για PC στον κόσμο με μερίδιο που φτάνει σχεδόν το 50% φαίνεται να είναι σωστό ποσοστιαία.

Αυτό σημαίνει ότι σχεδόν 1 στα 2 επιτραπέζια συστήματα τρέχουν με Windοws 7.

  Τα 3 καλύτερα δωρεάν λογισμικά για τον έλεγχο των ανεμιστήρων

Αξίζει δε να αναφέρουμε ότι το Windοws 7 κυκλοφορεί σε πειρατικά αντίγραφα σε πάρα πολλά συστήματα εκεί έξω, ειδικά σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αντίγραφα του λειτουργικού συστήματος που δεν είναι αυθεντικά.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα για αυτούς που τα χρησιμοποιούν να μην μπορούν να ενημερώσουν κάθε μήνα, ενώ πολλοί είναι οι χρήστες που έχουν αποκλείσει εντελώς τις ενημερώσεις για να αποφύγουν τον έλεγχο για γνήσια προϊόντος.

Να υπενθυμίσουμε ότι τα Windows 7 θα συνεχίσουν να υποστηρίζονται μέχρι τον Ιανουάριο του 2020, επομένως τα γνήσια συστήματα με το συγκεκριμένο λειτουργικό θα εξακολουθούν να λαμβάνουν ενημερώσεις για σχεδόν άλλα 3 χρόνια.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  61  =  63