Δείτε μία απλή ανάλυση του χρωματικού μοντέλου CMYK


Το CMYK που σημαίνει C=cyan, Μ=magenta, Y=yellow, και K=key (ή μαύρο) είναι το μοντέλο χρωμάτων που χρησιμοποιείται στις περισσότερες εκτυπώσεις.

CMYK

Αναφέρεται και ως ένα αφαιρετικό μοντέλο χρωμάτων, και αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ή πώς λειτουργεί, η παρακάτω εξαιρετική επίδειξη θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε.

Το βίντεο δείχνει πώς κάθε μεταγενέστερο χρώμα μετά το ασπρόμαυρο, αφαιρεί τη φωτεινότητα από το φόντο για να δημιουργηθεί το τελικό χρώμα της εικόνας. Στο μοντέλο CMYK, όλα τα χρώματα μαζί επικαλύπτονται για να δημιουργήσουν τελικά το μαύρο, σε σύγκριση με το προσθετικό μοντέλο RGB όπου το λευκό είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού R=red, G=green, και Β=blue (κόκκινο – πράσινο – μπλε).

Στο βίντεο θα δείτε 4 γυάλινα κομμάτια που αν τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο αναδύεται έγχρωμος ο πίνακας ζωγραφικής του Vermeer “Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι”. Το βίντεο βεβαίως αποτελεί διαφήμιση πώλησης των πλακιδίων αυτών ως σουβέρ, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όσους θέλουν να μάθουν την ανάλυση των χρωμάτων και της ψηφιακής χρωματικής απεικόνισης.

Δείτε το παρακάτω βίντεο:
https://www.youtube.com/watch?v=3j4GCRH9w7o

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news