Δείτε μία απλή ανάλυση του χρωματικού μοντέλου CMYK

Το που σημαίνει C=cyan, Μ=magenta, Y=yellow, και K=key (ή μαύρο) είναι το μοντέλο χρωμάτων που χρησιμοποιείται στις περισσότερες εκτυπώσεις.

CMYK

Αναφέρεται και ως ένα αφαιρετικό μοντέλο χρωμάτων, και αν δεν καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό ή πώς λειτουργεί, η παρακάτω εξαιρετική επίδειξη θα σας βοηθήσει να το κατανοήσετε.

Το δείχνει πώς κάθε μεταγενέστερο χρώμα μετά το ασπρόμαυρο, αφαιρεί τη φωτεινότητα από το για να δημιουργηθεί το τελικό χρώμα της εικόνας. Στο μοντέλο CMYK, όλα τα χρώματα μαζί επικαλύπτονται για να δημιουργήσουν τελικά το μαύρο, σε σύγκριση με το προσθετικό μοντέλο RGB όπου το λευκό είναι το αποτέλεσμα του συνδυασμού R=red, G=green, και Β=blue (κόκκινο – πράσινο – μπλε).

Στο βίντεο θα δείτε 4 γυάλινα κομμάτια που αν τα τοποθετήσετε το ένα πάνω στο άλλο αναδύεται έγχρωμος ο πίνακας ζωγραφικής του Vermeer “Κορίτσι με το Μαργαριταρένιο Σκουλαρίκι”. Το βίντεο βεβαίως αποτελεί διαφήμιση πώλησης των πλακιδίων αυτών ως σουβέρ, παρόλα αυτά δεν παύει να είναι ένα πολύ καλό παράδειγμα για όσους θέλουν να μάθουν την ανάλυση των χρωμάτων και της ψηφιακής χρωματικής απεικόνισης.

  ESET για την Κυβερνοεπίθεση στο Ευρωκοινοβούλιο

Δείτε το παρακάτω βίντεο:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).