Ελεύθερη η Chelsea Manning με απόφαση του Obama

Ο Πρόεδρος Obama χάρισε στη Manning τα 32 χρόνια φυλάκισης που της είχαν υπομείνει, σύμφωνα με την Times. Το γεγονός δεν θεωρείται προεδρική χάρη, αλλά της ποινής της Manning που πρόκειται να απελευθερωθεί σε μόλις μήνες.Chelsea Manning

Μετά τη διαρροή πάνω από 700.000 εγγράφων των Αμερικάνικων στρατιωτικών και διπλωματικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, η Chelsea Manning προκάλεσε σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν από το Wikileaks και συμπεριλαμβάνουν αγριότητες όπως ένα βίντεο του 2007, που ονομάστηκε “Collateral Murder” και εμφανίζει τον στρατό των ΗΠΑ να σκοτώνει αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημοσιογράφου από το .

Το κανόνι των 30 χιλιοστών άρχισε να ρίχνει από ένα ελικόπτερο σε άτομα που προσπαθούσαν να πάρουν τραυματίες, αλλά και σε ένα φορτηγό που μετέφερε παιδιά.

Η Chelsea Manning οδηγήθηκε στους πειθαρχικούς Στρατώνες των ΗΠΑ στο Fort Leavenworth το 2013 για να εκτίσει ποινή 35 χρόνων.

Ο Πρόεδρος Obama, που του έμειναν μόλις τέσσερις μέρες στο προεδρικό γραφείο, αποφάσισε την απελευθέρωσή της.

Να υπενθυμίσουμε όρισμένες ιδιαιτερότητες της περίπτωσης Manning. Τρία χρόνια μετά την κράτηση του στη φυλακή ο Manning ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να αλλάξει το φύλο του και να γίνει γυναίκα. Έτσι ο παλαιότερα γνωστός σαν Bradley Manning, η Chelsea προέβη στην ακόλουθη δήλωση μια ημέρα μετά την της ετυμηγορίας φυλάκισης της:

Είμαι η Chelsea Manning. Είμαι μια γυναίκα. Με δεδομένο τον τρόπο που αισθάνομαι, και έχω αισθανθεί από την παιδική , θέλω να ξεκινήσω ορμονοθεραπεία, το συντομότερο δυνατό.

Ο στρατός αρνήθηκε αυτή τη θεραπεία, προς μεγάλη απογοήτευση των ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας την επέμβαση αλλαγής φύλου, που ο στρατός ενέκρινε μόλις πέντε ημέρες αργότερα. Καθ ‘όλη αυτή την περίοδο, η Manning πραγματοποίησε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Καθ ‘όλη τη φυλάκισή της, ομάδες υπεράσπισης σε όλο τον κόσμο ζητούσαν την απελευθέρωσή της. Πολλοί θεώρησαν ότι ο Obama θα μπορούσε να ήταν η τελευταία ελπίδα για την ελευθερία της.

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, η Chelsea Manning θα απελευθερωθεί στις 17 Μαΐου.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν Julian Assange, κρατήσει την υπόσχεσή του να παραδοθεί, αν αφεθεί ελεύθερη η Manning.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).