Ελεύθερη η Chelsea Manning με απόφαση του Obama

Ο Πρόεδρος χάρισε στη Chelsea Manning τα 32 χρόνια φυλάκισης που της είχαν υπομείνει, σύμφωνα με την New Times. Το γεγονός δεν θεωρείται προεδρική χάρη, αλλά μετατροπή της ποινής της Manning που πρόκειται να απελευθερωθεί σε μόλις μήνες.Chelsea Manning

Μετά τη διαρροή πάνω από 700.000 εγγράφων των Αμερικάνικων στρατιωτικών και διπλωματικών υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, η Chelsea Manning προκάλεσε σεισμούς σε όλο τον κόσμο.

Τα έγγραφα δημοσιεύθηκαν από το Wikileaks και συμπεριλαμβάνουν αγριότητες όπως ένα του 2007, που ονομάστηκε “Collateral Murder” και εμφανίζει τον στρατό των ΗΠΑ να σκοτώνει αθώους πολίτες, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημοσιογράφου από το Reuters.

Το κανόνι των 30 χιλιοστών άρχισε να ρίχνει από ένα ελικόπτερο σε άτομα που προσπαθούσαν να πάρουν τραυματίες, αλλά και σε ένα φορτηγό που μετέφερε παιδιά.

Η Chelsea Manning οδηγήθηκε στους πειθαρχικούς Στρατώνες των ΗΠΑ στο Fort Leavenworth το για να εκτίσει ποινή 35 χρόνων.

Ο Πρόεδρος Obama, που του έμειναν μόλις τέσσερις μέρες στο προεδρικό γραφείο, αποφάσισε την απελευθέρωσή της.

  Wanda Diaz Merced η τυφλή αστρονόμος που ακούει τα αστέρια

Να υπενθυμίσουμε όρισμένες ιδιαιτερότητες της περίπτωσης Manning. Τρία χρόνια μετά την κράτηση του στη φυλακή ο Manning ανακοίνωσε ότι είχε αποφασίσει να αλλάξει το φύλο του και να γίνει γυναίκα. Έτσι ο παλαιότερα γνωστός σαν Manning, η Chelsea προέβη στην ακόλουθη δήλωση μια ημέρα μετά την έκδοση της ετυμηγορίας φυλάκισης της:

Είμαι η Chelsea Manning. Είμαι μια γυναίκα. Με δεδομένο τον τρόπο που αισθάνομαι, και έχω αισθανθεί από την παιδική ηλικία, θέλω να ξεκινήσω ορμονο, το συντομότερο δυνατό.

Ο στρατός αρνήθηκε αυτή τη θεραπεία, προς μεγάλη απογοήτευση των ακτιβιστών σε όλο τον κόσμο. Ένα χρόνο αργότερα, ξεκίνησε απεργία πείνας απαιτώντας την επέμβαση αλλαγής φύλου, που ο στρατός ενέκρινε μόλις πέντε ημέρες αργότερα. Καθ ‘όλη αυτή την περίοδο, η Manning πραγματοποίησε δύο απόπειρες αυτοκτονίας.

Καθ ‘όλη τη φυλάκισή της, ομάδες υπεράσπισης σε όλο τον κόσμο ζητούσαν την απελευθέρωσή της. Πολλοί θεώρησαν ότι ο Obama θα μπορούσε να ήταν η τελευταία ελπίδα για την ελευθερία της.

  Facebook Drives διανομή υλικών με την Κοινότητα

Μετά τη σημερινή ανακοίνωση, η Chelsea Manning θα απελευθερωθεί στις 17 Μαΐου.

Αυτό που μένει να δούμε είναι αν Assange, κρατήσει την υπόσχεσή του να παραδοθεί, αν αφεθεί ελεύθερη η Manning.

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


26  +    =  36