Παρακολουθήστε πόσο γρήγορα παραχαράσσεται ένα POS

Η αστυνομία της Florida των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κυκλοφόρησε ένα βίντεο με δύο απατεώνες την ώρα που εγκαθιστούν μια skimming συσκευή στην πρόσοψη ενός τερματικού καρτών (POS).

card-skimmer pos

Αυτό που είναι ιδιαίτερα περίεργο σε αυτό το βίντεο είναι ότι οι απατεώνες χρειάστηκαν μόλις 2-3 δευτερόλεπτα για να εγκαταστήσουν τη skimming συσκευή στο POS μηχάνημα, χρόνος ικανός να κάνουν την ανταλλαγή μπροστά στο γκισέ και με ένα μαγαζί που είχε κόσμο.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Miami Beach, το περιστατικό συνέβηκε την Τετάρτη 9 Μαρτίου , γύρω στις 21:30, στο βενζινάδικο που βρίσκεται στην Alton στο Chevron.

Οι δύο απατεώνες εισήλθαν στο βενζινάδικο και ο ένας πλησίασε την υπάλληλο για να αγοράσει διάφορα αντικείμενα. Όσο ο ένας απατεώνας αποσπούσε την προσοχή της υπαλλήλου ζητώντας της διάφορα υλικά από ένα κοντινό ράφι, ο συνεργάτης του έβγαλε μια συσκευή με σχήμα και μορφή που ταίριαζε με το τερματικό κάρτας και το τοποθέτησε στην πρόσοψη της συσκευής μέσα σε ένα δευτερόλεπτο.

  Εκπαίδευσε AI από το 4Chan....

Μόλις έγινε η αλλαγή, οι δύο απατεώνες έφυγαν αδιάφορα από το κατάστημα. Τα καλά νέα είναι ότι από τη δεύτερη ημέρα, η συσκευή skimming είχε ελαφρά μετακινηθεί από προβλεπόμενη θέση της και έτσι ο υπάλληλος την εντόπισε και κάλεσε την αστυνομία.

Η συγκεκριμένη συσκευή ήταν εν ενεργεία για λίγες μόνο ώρες και οι απατεώνες δεν είχαν την ευκαιρία να συλλέξουν πάρα πολλά στοιχεία από τους πελάτες του βενζινάδικου. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι τους πήρε μόνο λίγα δευτερόλεπτα για να το εγκαταστήσουν καταλαβαίνετε ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία κατά χιλιάδες και να συλλέγουν στοιχεία των πιστωτικών καρτών.

Οι εν λόγω απατεώνες δεν έχουν ακόμα εντοπιστεί από την αστυνομία και γιαυτό άλλωστε έδωσε το βίντεο στο αέρα μήπως κάποιος τους αναγνωρίσει. Όλα αυτά μπορεί να συμβαίνουν στην μακρινή Αμερική αλλά μην νομίζετε ότι τεχνολογία χρειάζεται 1 μήνα για να ταξιδέψει με το καράβι από εκεί έως την Ελλάδα.

  YouTube δεν ζητάει πλέον premium λογαριασμό για να δείτε 4k

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


6  +  2  =