WebXR Device API από W3C: για URL που σας πάνε σε άλλο κόσμο

WebXR Device API: Η ομάδα προτύπων της W3C δημοσίευσε τις προδιαγραφές για την προσθήκη τεχνολογιών VR και AR στο Web.

Το WebXR Device API θα επιτρέπει σε ιστοσελίδες να υποστηρίζουν συσκευές εικονικής πραγματικότητας (VR) και επαυξημένης πραγματικότητας (AR), αλλά και τους αισθητήρες των οθονών που τοποθετούνται στο κεφάλι.

Έτσι όταν υπάρχει συνεργασία με περιεχόμενο 3D μέσω του WebGL, θα δημιουργείται μια διεύθυνση URL που θα σας πηγαίνει σε έναν άλλο κόσμο.
WebXR Device API

Οι περισσότεροι προγραμματιστές της εικονικής πραγματικότητας VR δημιουργούν διαδραστικούς εικονικούς κόσμους σε engines όπως η Unreal και η Unity.

Οι προγραμματιστές συχνά γράφουν τα project τους σε γλώσσα όπως η C#. Το WebXR (το οποίο βασίζεται σε μια προηγούμενη εργασία που ονομαζόταν WebVR) θα μπορούσε να εξελίξει την ανάπτυξη τεχνολογιών VR και AR σε προγραμματιστές που είναι εξοικειωμένοι με εργαλεία όπως το Amazon Sumerian ή γλώσσες όπως την Javascript.

“Το WebXR Device API θα παρέχει για πρώτη φορά την ευκαιρία στις τεχνολογίες των AR και VR projects να βοηθήσουν τους ανθρώπους σε κλίμακα web”, εξηγεί ο Trevor Flowers, πρόεδρος της Immersive Web Community Group.

Θα είναι σπουδαίο ​​για να δούμε πώς θα χρησιμοποιήσουν τις υπάρχουσες δεξιότητές τους εκατομμύρια δημιουργοί ιστού σε όλο τον κόσμο για την ανάπτυξη ενός ευρύτερου ιστού.

Η νέα διεπαφή προγραμματισμού εφαρμογών WebXR εξακολουθεί να είναι ασταθής και χρειάζεται περαιτέρω βελτίωση. Έτσι είναι πολύ πιθανό να δούμε ένα άλλο πρότυπο του W3C να κυκλοφορεί αργότερα.

Το συγκεκριμένο project το επεξεργάζεται ο Brandon Jones της Google και ο Nell Waliczek από την Amazon για την ομάδα εργασίας Immersive Web του W3C.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecegns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.109 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).