Η WhatsApp ετοιμάζει κρυπτογράφηση end-to-end

Ετοιμάζεται και η . Η μάχη της με το FBI παρακολουθείται στενά από όλες τις εταιρείες επικοινωνιών μέσω smartphone, καθώς υπάρχει η ανησυχία παραβίασης της ασφάλειας από την κάθε κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς οι αποκαλύψεις του Snowden, αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι πίσω από κάθε επικοινωνία στο διαδίκτυο. Whatsapp

Μία από τις εταιρείες που είχαν πληγεί από τα θέματα αυτά στο παρελθόν, η WhatsApp σχεδιάζει να παρέχει κρυπτογράφηση end-to-end στις φωνητικές κλήσεις αλλά και στις ομαδικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της εφημερίδας The , αναμένεται κάποια επίσημη ανακοίνωση της WhatsΑpp πολύ σύντομα, με την οποία η εταιρεία θα επιβεβαιώσει τις βελτιώσεις ασφαλείας στην υπηρεσία των άμεσων μηνυμάτων της.

Η WhatsΑpp έχει ήδη προσθέσει ήδη κρυπτογράφηση μηνυμάτων σε συσκευές με και iOS, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα την επεκτείνει end-to-end, στις φωνητικές κλήσεις και στις ομαδικές συνομιλίες.

Η ίδια δημοσίευση επισημαίνει ότι η κρυπτογράφηση του WhatsΑpp θα βασίζεται στον κώδικα που αναπτύχθηκε από έναν διάσημο ευαγγελιστή της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, Moxie Marlinspike.

Ο συγκεκριμένος κώδικας κρυπτογράφησης έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ασφαλείας, και φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες της εφαρμογής WhatsΑpp.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Jan Koum, πάντα έλεγε ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν ότι η ασφάλεια είναι δεδομένη, και όχι μπόνους.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).