Η WhatsApp ετοιμάζει κρυπτογράφηση end-to-end


Ετοιμάζεται και η WhatsApp. Η μάχη της Apple με το FBI παρακολουθείται στενά από όλες τις εταιρείες επικοινωνιών μέσω smartphone, καθώς υπάρχει η ανησυχία παραβίασης της ασφάλειας από την κάθε κυβέρνηση. Αυτό τουλάχιστον είναι το αισιόδοξο σενάριο, καθώς οι αποκαλύψεις του Snowden, αναφέρουν ότι οι μυστικές υπηρεσίες είναι πίσω από κάθε επικοινωνία στο διαδίκτυο. Whatsapp

Μία από τις εταιρείες που είχαν πληγεί από τα θέματα αυτά στο παρελθόν, η WhatsApp σχεδιάζει να παρέχει κρυπτογράφηση end-to-end στις φωνητικές κλήσεις αλλά και στις ομαδικές συνομιλίες.

Σύμφωνα με μια δημοσίευση της εφημερίδας The Guardian, αναμένεται κάποια επίσημη ανακοίνωση της WhatsΑpp πολύ σύντομα, με την οποία η εταιρεία θα επιβεβαιώσει τις βελτιώσεις ασφαλείας στην υπηρεσία των άμεσων μηνυμάτων της.

Η WhatsΑpp έχει ήδη προσθέσει ήδη κρυπτογράφηση μηνυμάτων σε συσκευές με Android και iOS, αλλά μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα την επεκτείνει end-to-end, στις φωνητικές κλήσεις και στις ομαδικές συνομιλίες.

Η ίδια δημοσίευση επισημαίνει ότι η κρυπτογράφηση του WhatsΑpp θα βασίζεται στον κώδικα που αναπτύχθηκε από έναν διάσημο ευαγγελιστή της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, Moxie Marlinspike.

Ο συγκεκριμένος κώδικας κρυπτογράφησης έχει δοκιμαστεί πολλές φορές από εξωτερικούς εμπειρογνώμονες ασφαλείας, και φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες της εφαρμογής WhatsΑpp.

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Jan Koum, πάντα έλεγε ότι οι χρήστες θα πρέπει να αναμένουν ότι η ασφάλεια είναι δεδομένη, και όχι μπόνους.

Εγγραφή στο iGuRu.gr μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news