Σύμφωνα με πληροφορίες, το WhatsApp ετοιμάζει τρόπους δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας των συνομιλιών σας σε ένα μέρος διαφορετικό από το Google Drive ή το iCloud. Η Meta θέλει να φιλοξενεί τα αντίγραφα ασφαλείας συνομιλιών στους δικούς της servers, με end-to-end κρυπτογράφηση για να διατηρεί τα δεδομένα των χρηστών ασφαλή. Αναμένεται ότι θα υπάρχει ένα δωρεάν πακέτο και ένα επί πληρωμή.
Στο δωρεάν πακέτο, οι χρήστες θα έχουν 2GB αποθηκευτικού χώρου για τα αντίγραφα ασφαλείας των συνομιλιών τους, ενώ οι χρήστες επί πληρωμή θα έχουν 50GB για 0,99 $ (δεν είναι σαφές αν αυτό ισχύει ανά μήνα ή ανά έτος). Σε screenshots που κοινοποιήθηκαν από το WABetaInfo, οι χρήστες του Android θα έχουν την επιλογή να επιλέξουν έναν πάροχο δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας συνομιλιών, το WhatsApp ή την Google.
Οι συνομιλίες θα προστατεύονται με ένα κλειδί πρόσβασης, επομένως θα μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε αυτές με το δακτυλικό σας αποτύπωμα, με το πρόσωπό σας ή με το κλείδωμα εφαρμογής. Το κλειδί πρόσβασης θα αποθηκεύεται στον διαχειριστή κωδικών πρόσβασης. Τα αντίγραφα ασφαλείας θα κρυπτογραφούνται με ένα κλειδί κρυπτογράφησης 64 ψηφίων, κάτι το οποίο φαίνεται να είναι ασφαλές.
Το WABetaInfo αναφέρει επίσης ότι δεν είναι γνωστό αν ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος θα είναι για όλους ή μόνο για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο WhatsApp Plus. Εάν τελικά είναι για όλους, τότε ίσως το πακέτο επί πληρωμή θα προστεθεί στο WhatsApp Plus. Αυτά θα τα μάθουμε αφού κυκλοφορήσει η νέα λειτουργία.
Αν και τα δελτία τύπου θα είναι από πολύ επιλεγμένα έως και σπάνια, είπα να περάσω … γιατί καμιά φορά κρύβονται οι συντάκτες.
