WhatsApp View Once διαγράφει media όταν τα δει ο παραλήπτης


Η WhatsApp κυκλοφόρησε σήμερα τη λειτουργία “Προβολή μια φορά” ή “View Once”.

Η νέα λειτουργία διαγράφει φωτογραφίες ή βίντεο από τη συνομιλία σας όταν τα δει ο παραλήπτης. Όταν στέλνετε μια φωτογραφία ή ένα βίντεο, μπορείτε να το κάνετε να προβληθεί μία φορά πατώντας το κουμπί “1” στα αριστερά του κουμπιού της αποστολής.223595290 544802146716580 7682962659686667699 n jpg webp 1024x569

 

Όταν το ανοίξει ο παραλήπτης, θα διαγραφεί. Ο παραλήπτης θα μπορεί να δει ότι είναι μια φωτογραφία που θα διαγραφεί, οπότε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την συγκεκριμένη λειτουργία για να στείλετε αρχεία σε άτομα δεν εμπιστεύεστε και φοβάστε ότι μπορεί να πάρουν κάποιο screenshot.

Τον Ιούνιο, ο Mark Zuckerberg επιβεβαίωσε ότι το νέο χαρακτηριστικό θα κυκλοφορήσει, αν και δεν ανέφερε περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα γίνει αυτό. Αυτή τη στιγμή η λειτουργία View Once βρίσκεται σε έκδοση beta για περίπου ένα μήνα.

Σαν παράδειγμα για το πώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί η λειτουργία, η WhatsApp χρησιμοποιεί το παράδειγμα της αποστολής μιας φωτογραφίας με ευαίσθητες πληροφορίες όπως έναν κωδικό πρόσβασης Wi-Fi. Φ

Φυσικά, υπάρχουν ίσως κι άλλες πιο πονηρές χρήσεις για αυτό το είδος του χαρακτηριστικού. Βέβαια ακόμα και η διαγραφή μιας εικόνας που εκθέτει προσωπικά μας δεδομένα δεν διασφαλίζει το απόρρητο. Για αυτό το λόγο σκεφτείτε καλά πριν αποφασίσετε να στείλετε οτιδήποτε, από οπουδήποτε.
Το διαδίκτυο δεν είναι ασφαλές ότι κι αν σας υπόσχονται.


Διαβάστε τις Τεχνολογικές Ειδήσεις από όλο τον κόσμο, με την εγκυρότητα του iGuRu.gr

Ακολουθήσετε μας στο Google News iGuRu.gr at Google news