Γιατί δεν πρέπει να με νοιάζει το τέλος υποστήριξης των Windows 7

Τα , είναι, και θα παραμείνουν στην κορυφή των λειτουργικών συστημάτων που χρησιμοποιούνται σε παγκόσμιο επίπεδο για πολλά χρόνια ακόμα, άσχετα το ότι η ανακοίνωσε το τέλος της υποστήριξης τους. Τα συστήματα που τρέχουν με 7 έχουν αυξηθεί τόσο πολύ τα τελευταία δύο χρόνια που υπάρχουν σε περισσότερα από το 50% των επιτραπέζιων υπολογιστών σε όλο τον κόσμο.

windows 7

Περιττό να πούμε ότι, η είδηση ​​ότι η Microsoft σταματάει την υποστήριξη των Windows 7 έχει προκαλέσει αντιδράσεις, κάτι που ζήσαμε και με το τέλος υποστήριξης των Windows XP.

Όπως αναφέραμε χθες, τα Windows 7 θα σταματήσουν να υποστηρίζονται στις 13 Ιανουαρίου τουτ , και η Microsoft έχει ήδη αρχίσει να εκδίδει προειδοποιήσεις για να υπενθυμίσει στους χρήστες ότι σημαντικό να προχωρήσουν στην αναβάθμιση του συστήματος που χρησιμοποιούν για καλύτερη προστασία και σταθερότητα.

Αν και είναι αλήθεια ότι τα Windows 7 εισέρχονται σε περίοδο εκτεταμένης υποστήριξης από τις αρχές του 2015, οι χρήστες του λειτουργικού συστήματος δεν έχουν απολύτως κανένα λόγο να ανησυχούν.

  Χρήση του Windows Update Delivery Optimization σε τοπικά δίκτυα

Τι σημαίνει όμως πραγματικά ότι σταματάει η mainstream και εκτεταμένη υποστήριξη. Εδώ είναι οι επίσημες περιγραφές που προσφέρονται από τη Microsoft για τις δύο περιόδους στήριξης:

«Η βασική υποστήριξη (mainstream) της Microsoft θα προσφέρει γενική υποστήριξη για τουλάχιστον 5 έτη από την ημερομηνία γενικής διαθεσιμότητας του προϊόντος, ή για 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του επόμενου νέου προϊόντος. Για παράδειγμα, αν αγοράσετε μια νέα έκδοση των Windows και πέντε χρόνια αργότερα κυκλοφορήσει μια άλλη έκδοση, θα έχετε ακόμα δύο χρόνια υποστήριξης.

«Η εκτεταμένη υποστήριξη της Microsoft θα προσφέρει υποστήριξη για τουλάχιστον 5 έτη από την ημερομηνία γενικής διαθεσιμότητας του προϊόντος, ή για 2 χρόνια μετά την κυκλοφορία του δεύτερου επόμενου προϊόντος (δύο εκδόσεις αργότερα)”

Για να καταλάβετε την διαφορά, στη γενική υποστήριξη (mainstream), τα Windows θα παίρνουν όχι μόνο patches ς και διορθώσεις, αλλά και τα νέα χαρακτηριστικά και τις βελτιστοποιήσεις που υποτίθεται ότι θα κάνουν το λειτουργικό σύστημα είναι πιο σταθερό και αξιόπιστο.

  Το tweet του Donald Trump που προκάλεσε τα βίαια επεισόδια

Στην εκτεταμένη υποστήριξη, τα Windows θα παίρνουν μόνο τις διορθώσεις ασφαλείας, οι οποίες βέβαια είναι σαφώς πιο σημαντικές.

Με άλλα λόγια, από τον Ιανουάριο του 2015 τα Windows 7 δεν θα παίρνουν ενημερώσεις που θα προσθέτουν οποιαδήποτε νέα χαρακτηριστικά, αλλά θα συνεχίσουν να ενημερώνονται για να διορθωθούν τρωτά σημεία που θα μπορούσαν να θέσουν το σύστημα σε κίνδυνο.

Να υπενθυμίσουμε, ότι από τη στιγμή που τα Windows 7 σταματήσουν να υποστηρίζονται mainstream, θα πρέπει ήδη να υπάρχει η πρώτη έκδοση των Windows 9. Έτσι καθένας θα μπορούσε να δοκιμάσει το νέο προϊόν και να αποφασίσει αν πραγματικά του αρέσει η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Ειδικά αν πρόκειται να κυκλοφορήσει δωρεάν στους χρήστες των συστημάτων με Windows 7 SP1.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


13  +    =  20