Το WikiLeaks άρχισε να δέχεται και πάλι απόρρητα έγγραφα

Από σήμερα, μπορείτε να υποβάλετε και πάλι τα απόρρητα έγγραφα σας και τα μυστικά σας, στο WikiLeaks ανώνυμα, χωρίς να ανησυχείτε ότι κάποιος κατασκοπεύει το δίκτυο, ή ότι κάποιος από την ιστοσελίδα, θα μπορούσε να αποκαλύψει την ταυτότητά σας.WikiLeaks

Η ιστοσελίδα ανακοίνωσε σήμερα ότι, μετά από αρκετά χρόνια, ξεκίνησε ένα νέο σύστημα (είναι σε έκδοση beta ακόμα) υποβολής διαρροών του τρέχει μόνο με διευθύνσεις Tor (.onion).wiki onion

Αυτό θα επιτρέψει και πάλι σε αυτούς που θέλουν να μοιραστούν μυστικά να το κάνουν με ασφάλεια, σύμφωνα με μια δημοσίευση του Wired.

Για την ιστορία, έχουν περάσει τέσσερα χρόνια και έξι μήνες, όταν ορισμένα από τα επιτελικά στελέχη του WikiLeaks, μετά από μια εσωτερική διαμάχη, διέγραψαν τα έγγραφα και κατέστρεψαν τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης των εγγράφων, υποστηρίζοντας ότι η ιστοσελίδα είχε γίνει πάρα πολύ χαλαρή με την προστασία των πληροφοριών και των ατόμων που τις ανέβαζαν.

Φυσικά από τότε μέχρι σήμερα, η έχει προχωρήσει σε τέτοιο σημείο που απαιτούσε από όλη η υπηρεσία να ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί.

Μετά το κλείσιμο της πύλης του WikiLeaks, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης άρχισαν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες SecureDrop και GlobaLeaks για την διανομή απόρρητων εγγράφων.

Ωστόσο, ο ιδρυτής του WikiLeaks, Assange, σε μια δημοσίευση του σήμερα, δήλωσε ότι τέτοιες εναλλακτικές λύσεις δεν πληρούν τα πρότυπα του WL.

“Άλλες τεχνολογίες υποβολής εμπνευσμένες από το WikiLeaks, όπως η ευρωπαϊκή υπηρεσία GlobaLeaks και η Αμερικάνικη Secure Drop, ενώ είναι εξαιρετικές με πολλούς τρόπους, δεν είναι σαν το WikιLeaks….”

Σύμφωνα με τον ιδρυτή του WikιLeaks, το νέο σύστημα υποβολής έχει δοκιμαστεί ήδη στο διαδίκτυο πριν από τη σημερινή επίσημη σύνδεση του στο WikιLeaks. Ενώ η υπηρεσία είναι ακόμα τεχνικά σε μορφή beta, το WikiLeaks αναφέρει ότι το σύστημα είναι σταθερό και πλήρως λειτουργικό.

Ενώ η ιστοσελίδα συνέχισε να λειτουργεί κατά τη αυτής της μεταβατικής περιόδου, τα υλικά που δημοσίευε δεν ταίριαζαν με τα απόρρητα έγγραφα που δημοσίευε στην αρχή, όπως τα διαβαθμισμένα αρχεία από τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και αποκαλύψεις από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ.

“Το WikiLeaks θα συνεχίσει να δημοσιεύει, όπως έκανε από την ίδρυση του, πλήρη αρχεία μυστικών εγγράφων με παγκόσμιες στρατηγικές συνεργασίες. Το δημόσιο σύστημα υποβολής 2.0 είναι μια σημαντική νέα μέθοδος στο οπλοστάσιό μας για να ανακτήσουμε την ιστορία μας, “είπε ο Assange.

Εν τω μεταξύ, ο Assange συνεχίζει να βρίσκεται στην πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο.

Να υποθέσουμε ότι με το νέο ασφαλές σύστημα θα πρέπει να είναι θέμα χρόνου πριν κυκλοφορήσει δημόσια νέο υλικό που θα σοκάρει τον κόσμο.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).