Νέα διαρροή από το WikiLeaks: iPhone με προεγκατεστημένα backdoors

Για χρόνια, η CIA αναπτύσσει εργαλεία για την παραβίαση προϊόντων της , και σήμερα χάρη στο WikiLeaks, έχουμε παραπάνω πληροφορίες.

Σήμερα, η ιστοσελίδα WikiLeaks δημοσίευσε νέα έγγραφα που ονόμασε « ύλη» ή “Dark Matter,” και ήρθαν να προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα του Vault 7 που συμπεριλαμβάνει πληροφορίες για τα hacking εργαλεία που αναπτύσσει, αγοράζει και χρησιμοποιεί η CIA. Τα σημερινά έγγραφα είναι ειδικά επικεντρωμένα στα προϊόντα της Apple, και αναφέρουν λεπτομερώς τις μεθόδους που χρησιμοποιεί η CIA για να “σπάσει” MacBooks και iPhones.WikiLeaks

Τα περισσότερα από τα έγγραφα που διέρρευσαν υπάρχουν για περισσότερα από επτά χρόνια. Έτσι μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι τα τρέχοντα προϊόντα της εταιρείας μάλλον δεν κινδυνεύουν. Όμως παρά την παλαιότητα των εγγράφων, διαφαίνονται οι επίμονες προσπάθειες των μυστικών υπηρεσιών να βρουν και να εκμεταλλευτούν αδυναμίες στα προϊόντα της Apple.

Ένα από τα εργαλεία, που ονομάζεται “Sonic Screwdriver,” χρησιμοποιήθηκε για να μολύνει MacBooks μέσω USB ή την θύρα Thunderbolt, και για να λειτουργήσει η CIA θα πρέπει να έχει φυσική πρόσβαση σε μια συσκευή. Άλλα που αναφέρουν οι σημερινές διαρροές εγκαθίστανται στο του υπολογιστή, καθιστώντας τα μη ανιχνεύσιμα μέσω συμβατικών forensic τεχνικών.

Η CIA φαίνεται ότι δυσκολευόταν περισσότερο με τις πρώτες εκδόσεις του iPhone. Μόνο ένα από τα εργαλεία που διέθετε η υπηρεσία στοχεύει το τηλέφωνο. Το λεγόμενο εργαλείο “beacon” είναι σχεδιασμένο να εγκατασταθεί στις πριν αυτές κυκλοφορήσουν στην αγορά.

Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο χρονών είναι τα σφάλματα, είναι απίθανο κάποιο από αυτά να λειτουργεί ακόμα αποτελεσματικά ενάντια στα σύγχρονα προϊόντα της Apple.

Βέβαια είναι πολύ πιθανό η CIA να έχει αναπτύξει νέα εργαλεία που έχουν σαν στόχο τα σημερινά MacBooks και iPhones.

Το WikiLeaks έχει δεσμευθεί να αποκαλύψει όλα τα τρωτά σημεία που αναφέρονται στο Vault 7 στις άμεσα ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για επιδιόρθωση. Προς το παρόν δεν έχει κρατήσει την υπόσχεσή του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες απαιτεί μια σειρά προϋποθέσεων πριν αποκαλύψει τα σφάλματα.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your inbox!

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).