Vault 7: Το Wikileaks διαρρέει τη CIA!!

Vault 7: Το Wikileaks μόλις κυκλοφόρησε μια τεράστια βάση εμπιστευτικών εγγράφων που θα μπορούσαν να είναι η μεγαλύτερη διαρροή που έγινε ποτέ από την Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών (CIA).

Η διαρροή είναι η “πρώτη δόση” αρχείων από το Wikileaks “με την κωδική ονομασία Vault 7” η οποία επικεντρώνεται στις εσωτερικές μυστικές λειτουργίες της CIA, όπως πρωτόκολλα κατασκοπείας και πρακτικά ερευνών hacking.
Vault 7

Ο Julian Assange είχε προγραμματίσει να παρουσιάσει τη διαρροή σήμερα σε συνέντευξη Τύπου που ανακοίνωσε νωρίτερα χθες. Απροσδόκητα ζητήματα με το του Assange μέσω της πλατφόρμας του Facebook τον έκαναν να προχωρήσεις σύμφωνα με ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, δημοσιεύοντας 8.700 εμπιστευτικά έγγραφα – παρά το ότι ακυρώθηκε η συνέντευξη Τύπου.

ΟΙ πρώτες διαρροές μας δίνουν μια άποψη εμπιστευτικών πληροφοριών για τις τακτικές της CIA στο παγκόσμιο hacking και τις υποκλοπές στο κυβερνοχώρο.

Η ιστο αναφέρει για το Vault 7:

“Το πρώτο πλήρες μέρος της σειράς, “Year Zero”, αποτελείται από 8.761 έγγραφα και αρχεία από ένα απομονωμένο, δίκτυο υψηλής ασφάλειας που βρίσκεται μέσα στο Κέντρο της CIA Cyber ​​Intelligence στο Langley, της Βιρτζίνια. Περιέχει αποκαλύψεις όταν η CIA στόχευε γαλλικά πολιτικά κόμματα και υποψηφίους στην πορεία τους προς τις προεδρικές εκλογές του 2012.

Πρόσφατα, η CIA έχασε τον έλεγχο της πλειοψηφίας του οπλοστασίου που διέθετε για hacking συμπεριλαμβανομένων malware, virus, trojans, weaponized “zero day” exploits, malware για απομακρυσμένη και τη σχετική τεκμηρίωση. Αυτή η εξαιρετική συλλογή, η οποία ανέρχεται σε αρκετές εκατοντάδες εκατομμύρια γραμμές κώδικα, δίνει στον κάτοχό της το σύνολο της δυναμικότητας hacking της CIA.”

Το “Year Zero” δείχνει το εύρος και την κατεύθυνση του παγκόσμιου hacking της CIA, το οπλοστάσιο malware που διαθέτει και δεκάδες “zero day” που χρησιμοποιούνται ενάντια σε ένα ευρύ φάσμα αμερικανικών και ευρωπαϊκών των. Το iPhone της Apple, το Android της Google και τα της Microsoft ακόμα και οι τηλεοράσεις της Samsung, μετατρέπονται σε συγκεκαλυμμένα μικρόφωνα.

Εκτός από τα έγγραφα που αποκαλύπτουν τις τεχνικές που χρησιμοποιεί η CIA για τον έλεγχο και την κλοπή δεδομένων από smartphones και άλλες φορητές συσκευές, οι διαρροές φαίνεται να αναφέρουν ότι η υπηρεσία έχει αναπτύξει δυνητικά θανατηφόρες τεχνολογίες που επιτρέπουν τον εξ αποστάσεως έλεγχο τόσο χερσαίων όσο και εναερίων οχημάτων. Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης και τον έλεγχο στις ιατρικές συσκευές.

Ο όγκος των εγγράφων που διέρρευσαν από το Vault 7 ξεπερνά ήδη τα τρία πρώτα έτη των διαρροών του Edward Snowden για την NSA.

Αποκαλύπτονται πληροφορίες από την περίοδο μεταξύ του 2013 και του 2016, και το πρώτο μέρος εστιάζει σε πρόσφατα γεγονότα.

Να θυμίσουμε ότι όλοι οι ισχυρισμοί του Wikileaks θα πρέπει να ελεγχθούν από ειδικούς για να δούμε αν ευσταθούν.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.101 εγγεγραμμένους.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).