Η NSA παρακολουθεί Γάλλους προέδρους και την Ελληνική κρίση

Πρόσφατες αποκαλύψεις του WikiLeaks αναφέρουν ότι η NSA κατασκοπεύει τους προέδρους της Γαλλίας τα τελευταία δέκα χρόνια.nsa eagle

«Ο γαλλικός λαός έχει το να γνωρίζει ότι η εκλεγμένη κυβέρνηση τους υπόκειται σε εχθρική επιτήρηση από έναν υποτιθέμενο σύμμαχο. Οι Γάλλοι αναγνώστες να περιμένουν περισσότερες επίκαιρες και σημαντικές αποκαλύψεις στο εγγύς μέλλον”, δήλωσε ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian .WikiLeaks nsa Cartoon French Spying

Ακριβώς όπως και με σκάνδαλο στη , όπου η NSA κρυφάκουγε τις συνομιλίες της Angela Merkel, η υπηρεσία των ΗΠΑ δεν φαίνεται να διστάζει να κατασκοπεύει τους προέδρους της Γαλλίας.

Στη διάρκεια της δεκαετούς περιόδου στην οποία αναφέρεται το WikiLeaks με τα απόρρητα έγγραφα που διέρρευσε, φαίνεται ότι, τρεις Γάλλοι πρόεδροι ήταν οι αποδέκτες της επιτήρησης της ΝSA: ο Francois Hollande (από το 2012 μέχρι σήμερα), ο Nicolas Sarkozy (2007–2012), και ο Jacques Chirac (2007-2005).

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες διαρροές, τα έγγραφα που κυκλοφόρησαν αυτή τη φορά είναι λιγότερα, αλλά προβάλλουν το ενδιαφέρον των ΗΠΑ σε θέματα όπως την Ελληνική οικονομική κρίση, τις εσωτερικές υποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις σχέσεις Γαλλίας και Γερμανίας, τις συγκρούσεις στην Παλαιστίνη, και την τελευταία παγκόσμια οικονομική κρίση.

Επίσης σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον της ΝSA για τις προσπάθειες της Γαλλίας να έχει τον έλεγχο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη, μαζί με το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία και την Κίνα.

Η γνώση των κινήσεων της Γαλλίας θα μπορούσε να προσφέρει διορατικές λεπτομέρειες πολύ βοηθητικές στην πολιτική των ΗΠΑ, αλλά και στον έλεγχο του συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές αντιδράσεις από τη γαλλική κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες, όπως ακριβώς συνέβη και με το σκάνδαλο της Angela Merkel.

Να υπενθυμίσουμε ότι στο τέλος οι Γερμανοί ερευνητές σταμάτησαν τη νομική έρευνα τους λόγω έλλειψης ουσιαστικών αποδείξεων και μη συνεργασίας από την πλευρά της NSA.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

κάθε δημοσίευση, άμεσα στο inbox σας

Προστεθείτε στους 2.081 εγγεγραμμένους.

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).