Το Wikimedia κέρδισε την έφεση κατά της NSA

Το Ίδρυμα Wikimedia, το οποίο βρίσκεται πίσω από τη , μπορεί να μηνύσει την NSA για τη χρήση εργαλείων επιτήρησης.

Ένα ομοσπονδιακό δικαστήριο αποφάνθηκε ότι το Ίδρυμα έχει λόγους και μπορεί να μηνύσει την NSA, μετά την απόφαση ενός περιφερειακού δικαστή για την πρωτόδικη υπόθεση του Wikimedia το 2015. Wikimedia

Ο δικαστής τότε δήλωσε ότι το ίδρυμα δεν μπόρεσε να αποδείξει ότι η NSA ήταν παράνομη για κατασκοπεία. Δεδομένου ότι οι πληροφορίες σχετικά με το “Upstream”, το παρακολούθησης της NSA είναι απόρρητες, ήταν δύσκολο να παρουσιάσουν στο δικαστήριο αποδείξεις που χρειαζόταν για κάποια πιθανή καταδίκη της NSA.

Τώρα, όμως με την επανάληψη της δίκης (εφετείο), ο δικαστής δήλωσε ότι το Ίδρυμα έφερε αρκετά στο τραπέζι, που αποδεικνύουν ότι η NSA παρακολουθούσε τις επικοινωνίες τους.

“Για να το πούμε απλά, το Wikimedia ισχυρίζεται κατηγορηματικά ότι οι επικοινωνίες της παρακολουθούνταν από την NSA με τουλάχιστον ένα τρόπο. Το Wikimedia έχει το δικαίωμα να μηνύσει την υπηρεσία για της Τέταρτης Τροπολογίας και έχει επίσης το δικαίωμα να την μηνύσει για παραβίαση της πρώτης Τροπολογίας,” αποφάνθηκε το εφετείο.

  MOXIE η συσκευή που παράγει οξυγόνο στον Άρη

Η δίκη ξεκίνησε αρχικά με κατήγορους τη Διεθνή Αμνηστία και το Human Rights Watch, και η ACLU προώθησε την αγωγή για λογαριασμό όλων. Το Wikimedιa όμως δεν έκανε πίσω μετά την πρώτη απορριπτική απόφαση.

Τα προγράμματα επιτήρησης της NSA αποκαλύφθηκαν χάρη στον το 2013. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που περιέχουν πληροφορίες ευνοϊκές για την υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ, οι εξουσίες της έχουν περιοριστεί κάπως, αλλά δεν έχουν σταματήσει να παρακολουθούν όλο τον κόσμο…

Να αναφέρουμε ότι η ίδια η NSA δήλωσε ότι θα σταματήσει τις εσωτερικές συλλογές δεδομένων επειδή παραβιάζουν την Τέταρτη Τροποποίηση, αλλά το υπόλοιπο πρόγραμμα “Upstream” θα εξακολουθεί να ισχύει. Σε απλά Ελληνικά, η NSA θέλει να πει ότι δεν θα συλλέγει πλέον εσωτερικά που δεν έχουν σχέση με έρευνες που πραγματοποιεί.

Το τι θα κάνει φυσικά το γνωρίζει μόνο αυτή.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  26  =  32