Windows 10-11: Έρευνα ικανοποίησης χαστουκίζει την Microsoft

Μερικές φορές συζητείται το αν η αναπτύσσει τα και ειδικά τα πέρα ​​από τις ανάγκες των τελικών χρηστών. Η Susan Bradley διεξήγαγε μια μίνι δημοσκόπηση στο SurveyMonkey πριν από εβδομάδες με θέμα “πόσο ικανοποιημένοι είστε με τα Windows 10/11 και τις ενημερώσεις, τις ενημερώσεις δυνατοτήτων και τις δυνατότητες που προσφέρονται” ή “how satisfied are you with Windows 10/11 and the updates, the feature updates and the features offered”.

win11

Τα αποτελέσματα ει ένα χαστούκι για το marketing της Microsoft, η οποία φέρεται να αναπτύσσει προϊόντα που δεν συνάδουν με τις ανάγκες της αγοράς εδώ και χρόνια.

Η Susan Bradley ήθελε να έχει μια εικόνα για το πώς οι IT χρησιμοποιούν τα Windows, τη γνώμη τους για τα Windows 11 και ποιες άλλες επιλογές είναι διαθέσιμες. Η έρευνα ρωτά ποια λειτουργικά συστήματα και εκδόσεις χρησιμοποιούν οι άνθρωποι, πόσο ικανοποιημένοι είναι με τα Windows 10, τι πιστεύουν για την ποιότητα των ενημερώσεων της Microsoft και τις ενημερώσεις λειτουργιών των Windows 10.

Η Susan Bradley (γνωστή και ως Patch Lady ή SBSDiva) ήθελε να μάθει επίσης αν ο κόσμος γνώριζε για τα Windows 11 και αν θα αλλάξουν λειτουργικό σύστημα.

Η έρευνα δεν έχει εκατομμύρια συμμετέχοντες – υπήρξαν μόλις 1.000 απαντήσεις. Ωστόσο, είναι μια ένδειξη της φούσκας της τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο, αφού το αναγνωστικό κοινό είναι διεθνές. Η Susan δημοσίευσε τα αποτελέσματα της έρευνας στο ComputerWorld.

Τα λειτουργικά που χρησιμοποιούνται

Μια πρώτη ερώτηση ήταν σχετικά με το ποια λειτουργικά συστήματα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οι συμμετέχοντες και αμέσως ήρθαν οι πρώτες εκπλήξεις.

Τα Windows 10 χρησιμοποιούνται από το 74,75% των συμμετεχόντων σε διάφορες εκδόσεις.
Ωστόσο, το 9,7% των ερωτηθέντων χρησιμοποιεί Windows 7 με ESU, ενώ το 5,94% των ερωτηθέντων δούλευαν ήδη με Linux

Το υπόλοιπο (4,55%) χρησιμοποιούσε Windows 11, Windows XP, Chromebook και Windows 98.

Το macOS της ήταν στο 1,98% των απαντήσεων. Και ενώ φαίνεται ότι κανείς δεν μπορεί να ξεπεράσει τα Windows 10, τα Windows 7 και το Linux έχουν περίπου το 15% της αγοράς των desktops, κάτι που δεν θα ήταν αναμενόμενο.

  Windows 11 μπάχαλο με την κρυπτογράφηση, χάνονται δεδομένα

Ικανοποίηση Πελατών

Τα νούμερα για τη συνολική ικανοποίηση των Windows (σε όλες οι εκδόσεις) δεν είναι κακά, σύμφωνα με τα παρακάτω στοιχεία:

Το 21,82% είναι ικανοποιημένοι με τα Windows
Το 41,56% αναφέρουν εν μέρει ικανοποιημένοι με τα Windows
Το 14,71 % δηλώνει ουδέτερο προς τα Windows
Το 11,65% δεν είναι ικανοποιημένοι με τα Windows και
Το 10,27 % είναι απολύτως δυσαρεστημένοι με τα Windows

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των χρηστών εργάζεται με Windows 10, αυτοί οι αριθμοί μάλλον αφορούν αυτό το λειτουργικό σύστημα.

Στην έρευνα, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να δηλώσουν γιατί δεν ήταν ικανοποιημένοι με τα Windows. Τρία πράγματα αναφερόταν συχνότερα και δεν ήταν τα πολύχρωμα εικονίδια που έλειπαν στους χρήστες. Ούτε η ενσωμάτωση Ειδήσεων ή η εφαρμογή Peoples. Αυτό που δεν αρέσει στον κόσμο είναι:

  • ο χρόνος που χάνεται στις ενημερώσεις
  • τα προβλήματα που προκύπτουν μετά τις ενημερώσεις
  • και η τηλεμετρία

Θα ακούσει το τμήμα marketing της Microsoft τα καμπανάκια για την ανάπτυξη νέων προϊόντων; Περισσότερο από το 20% των ανθρώπων που χρησιμοποιεί τα Windows δεν είναι ικανοποιημένοι ή πολύ δυσαρεστημένοι και υπάρχουν τρία μεγάλα προβλήματα για αυτό.

Ενημερώσεις

Η έρευνα της Susan είχε και μερικές πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις για με την ικανοποίηση των επαγγελματιών πληροφορικής με τη διαδικασία των ενημερώσεων που παρέχεται από τη Microsoft για τις διάφορες εκδόσεις των Windows.

Το 44,02% των ερωτηθέντων δεν είναι ικανοποιημένο με την ποιότητα της διαδικασίας ενημέρωσης των Windows 10 (περίπου οι μισοί είναι πολύ δυσαρεστημένοι)
Το 19,06% των ερωτηθέντων είναι ουδέτερο σχετικά με την ποιότητα των ενημερώσεων,
το 25,05% των ερωτηθέντων είναι κάπως ικανοποιημένο και μόνο το 11,88% είναι απόλυτα ικανοποιημένο με τις ενημερώσεις των Windows 10 που κυκλοφορεί η Microsoft.

Πόσο χρήσιμες είναι οι ενημερώσεις λειτουργιών

Όταν κυκλοφόρησαν τα Windows 10, οι αναβαθμίσεις νέων χαρακτηριστικών παρουσιάστηκαν σαν την μεγαλύτερη εφεύρεση μετά το “Αυγό του Κολόμβου”. Πάντα οι πιο πρόσφατες δυνατότητες, η ενσωματωμένη ασφάλεια ερχόταν πλήρως αυτοματοποιημένα. Πριν από λίγες μέρες, κατά την κυκλοφορία των Windows 10 21H2, αναφέραμε ότι η Microsoft θα επιστρέψει στις ετήσιες ενημερώσεις δυνατοτήτων για τα Windows 10 (όπως έκανε και με τα Windows 11).

Μόνο το 3,83% των συμμετεχόντων αξιολογεί τις ενημερώσεις νέων χαρακτηριστικών σαν εξαιρετικά χρήσιμες
Το 16,43% εξακολουθεί να μπορεί να ταξινομεί τις ενημερώσεις νέων χαρακτηριστικών σαν κάπως χρήσιμες
Το 26,11% των συμμετεχόντων βλέπει το όλο θέμα ουδέτερα, αλλά περισσότερο από το 53% των συμμετεχόντων στην έρευνα δεν βρήκαν χρήσιμες τις ενημερώσεις νέων λειτουργιών

  Windows 11 22H2 επιτρέπουν την εγκατάσταση ακόμα και σε αρχαία PC

Η Susan Bradley αναφέρει ότι ένας συμμετέχων είπε: «Σε όλο το διάστημα που κυκλοφορούν τα Windows 10, δεν έχω δει ακόμα μια ενημέρωση νέων λειτουργιών που είχε προφανή αντίκτυπο στη δουλειά μου”.

Άλλη μια κόκκινη κάρτα για τη διαχείριση των Windows 10 από το Redmond, οι οποίοι αναπτύσσουν ένα λειτουργικό σύστημα που ξεπερνά τις ανάγκες της πλειοψηφίας της χρηστών εδώ και έξι χρόνια.

Θα έρθει κάτι σημαντικό με τα Windows 11;

Η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν όλοι οι ερωτηθέντες είχαν ακούσει για τα Windows 11 και από τους 1.006 συμμετέχοντες, μόνο 4 είπαν ότι δεν γνώριζαν για τα Windows 11. Από τα υπόλοιπα 1.002 άτομα, μόνο το 20,4% ήταν ενθουσιασμένοι με τα Windows 11.

Όταν ρωτήθηκαν για την αναβάθμιση ανέφεραν:

Το 22,74 % σχεδιάζει να αναβαθμίσει στα Windows 11 κάποια στιγμή στο μέλλον
Το 27,41 % πρέπει να παραμείνει στα Windows 10 λόγω μη συμβατού hardware
ενώ το 11,82% θα μένει στα Windows 10 γιατί τους αρέσουν.

Είναι ενδιαφέρον ότι το 38,03% των ερωτηθέντων ανέφερε το “άλλο” σαν λόγο για τη μη αναβάθμιση, με ορισμένους να λένε ότι θα αναβαθμίσουν στα 11 μόλις αποδειχτούν σταθερά.

Όμως το 80,32% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι δεν θα αναβαθμίσουν σε Windows 11. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τον Αύγουστο του 2021 και αναλύθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2021. Μόνο το 19,68% σχεδιάζει να αναβαθμίσει και το 8,97% άλλαξε σε πλατφόρμα Linux, ενώ το 14,05% ανέφερε μια άλλη επιλογή (συμπεριλαμβανομένης της παραμονής στα Windows 7).

Ωστόσο, είμαστε ήδη μερικές εβδομάδες μετά την πρώτη κυκλοφορία και έχουμε ήδη δει πόσο buggy είναι τα Windows 11.

Η επιθυμία για σταθερότητα, και η απαίτηση για “ένα λειτουργικό σύστημα που μου ανήκει και δεν τραβάει συνεχώς δεδομένα με τηλεμετρία” ή “οι εφαρμογές μου πρέπει να λειτουργούν και να βοηθούν στην αυτοματοποίηση εργασιών και να μην προσπαθούν συνεχώς να εγκαθιστούν σκουπίδια όπως το Candy Crush & Co ” προς το παρόν είναι στα αζήτητα.

windows 10,windows 11,ικανοποίηση πελατών,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


74  +    =  80