Windows 10/11 προσοχή η διαγραφή όλων δεν διαγράφει τα αρχεία σας
By giorgos | Published on 26-02-2022 19:58 | Categories: news
Στα Windows 10 και Windows 11, υπάρχει ένα πρόβλημα κατά την επαναφορά του λειτουργικού συστήματος. Ακόμα κι αν επιλέξετε την διαγραφή όλων των αρχείων, τα αρχεία του χρήστη παραμένουν σε ορισμένες περιπτώσεις, ειδικά αν χρησιμοποιείτε το OneDrive.
Η Microsoft επιβεβαίωσε το σφάλμα σε διάφορες εκδόσεις των Windows 10 καθώς και για τα Windows 11.
Δες περισσότερα άρθρα του iGuRu.gr όταν αναζητάς ειδήσεις στην Google.
Τα Windows 10 και τα Windows 11 έχουν την επιλογή επαναφοράς του λειτουργικού συστήματος τοπικά ή απομακρυσμένα.
Το Wipe δεν μπορεί να διαγράψει τα δεδομένα χρήστη από τις 21 Φεβρουαρίου του 2022.
Αυτά τα αρχεία παραμένουν στο Windows.old αν χρησιμοποιείτε το OneDrive. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα αν θέλετε να διαγράψετε τα προσωπικά σας αρχεία από το σύστημα με την επαναφορά.
Τα αρχεία ενδέχεται να παραμείνουν μετά την επαναφορά μιας συσκευής με Windows
Αν επιχειρήσετε να επαναφέρετε μια συσκευή με Windows με εφαρμογές που έχουν φακέλους με δεδομένα, όπως το OneDrive ή το OneDrive for Business, τα αρχεία που έχουν ληφθεί ή συγχρονιστεί τοπικά από το OneDrive ενδέχεται να μην διαγραφούν αν επιλέξετε την “Κατάργηση όλων”.
Οι παρακάτω εκδόσεις των Windows επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα:
Η Microsoft φέρεται να ετοιμάζει μια λύση και σχεδιάζει να την κυκλοφορήσει σε μια από τις επερχόμενες εκδόσεις. Για να επιδιορθώσετε το πρόβλημα, η Microsoft προτείνει τα εξής:
Μία απάντηση στο “Windows 10/11 προσοχή η διαγραφή όλων δεν διαγράφει τα αρχεία σας”
Γιώργος Κ.
Ένας άλλος τρόπος για να διαγραφεί το σύμπαν από τον σκληρό μου δίσκο είναι ο εξής :
Αντί να επιλέξω “επαναφορά συστήματος”, βάζω τω win σε ένα usb stick, κατά την δεύτερη οθόνη επιλέγω το διαγραφή partition, δημιουργία νέου, εγκατάσταση. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ έχω αποσυνδεθεί από το internet και όταν μου ζητήσει κλειδί ενεργοποίησης των win, επιλέγω κάτω αριστερά στο παράθυρο το “δεν έχω λογαριασμό microsoft”.
Μετά την εγκατάσταση και αφού συνδεθώ με το internet έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν τα windows, επιλέγω ΑΝ ΘΕΛΩ, την είσοδο με το παλιό μου προφίλ. Άλλως κάνω νέο κι έτσι όλα τα Windows.old του onedrive, μένουν στα αζήτητα …
Ένας άλλος τρόπος για να διαγραφεί το σύμπαν από τον σκληρό μου δίσκο είναι ο εξής :
Αντί να επιλέξω “επαναφορά συστήματος”, βάζω τω win σε ένα usb stick, κατά την δεύτερη οθόνη επιλέγω το διαγραφή partition, δημιουργία νέου, εγκατάσταση. ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΝΩ ΑΦΟΥ έχω αποσυνδεθεί από το internet και όταν μου ζητήσει κλειδί ενεργοποίησης των win, επιλέγω κάτω αριστερά στο παράθυρο το “δεν έχω λογαριασμό microsoft”.
Μετά την εγκατάσταση και αφού συνδεθώ με το internet έτσι ώστε να ενεργοποιηθούν τα windows, επιλέγω ΑΝ ΘΕΛΩ, την είσοδο με το παλιό μου προφίλ. Άλλως κάνω νέο κι έτσι όλα τα Windows.old του onedrive, μένουν στα αζήτητα …