Windows 10 21H2 σύντομα με ελάχιστες νέες λειτουργίες

Τα Windows 11 μπορεί να κάνουν όλα τα πρωτοσέλιδα τον τελευταίο καιρό, αλλά είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι τα της έκδοσης 21H2 ετοιμάζονται για το κοινό. Η Microsoft δεν έχει δώσει ακόμα κάποια επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας, αλλά η τελική έκδοση έφτασε στο κανάλι Release Preview πρόσφατα.

windows 10

Τα Windows 10 της έκδοσης 20H2 κυκλοφόρησαν στις 20 Οκτωβρίου του 2020, κάτι που σημαίνει ότι μπορούμε να περιμένουμε την έκδοση 21H2 κάποια στιγμή τον Οκτώβρη.

Η έκδοση 21H2 υποτίθεται ότι είναι μια σχετικά μικρή αναβάθμιση, αλλά είναι σημαντική για τους υπολογιστές που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της Microsoft για τα Windows 11. Μερικοί εξανάγκασαν την εγκατάσταση των Windows 11 και είναι πολύ πιθανό να μην μπορούν να λάβουν ενημερώσεις ασφαλείας. Έτσι η ενημερωμένη έκδοση Windows 10 21H2 είναι μια καλή επιλογή εάν κάτι πάει στραβά με τα Windows 11.

Το επερχόμενο λειτουργικό Windows 10 της έκδοσης 21H2 είναι ένα πακέτο ενεργοποίησης, όπως ακριβώς ήταν και η έκδοση 21H1 για την έκδοση 20H2. Αυτό σημαίνει ουσιαστικά ότι οι “νέες” δυνατότητες που διατίθενται με αυτήν την υπάρχουν ήδη στην έκδοση 21H1, αλλά σε αδρανή κατάσταση. Ο ς σας δεν πρόκειται να λάβει κάποια νέα λειτουργία, αλλά αυτή η ενημέρωση απλώς θα εμφανίζει ορισμένες λειτουργίες που υπάρχουν ήδη.

Όσον αφορά τα χαρακτηριστικά που θα εμφανιστούν δεν θα είναι πολλά. Όταν η Microsoft κοινοποίησε ορισμένες λεπτομέρειες για την ενημέρωση τον Ιούλιο, ανέφερε συνολικά τρεις δυνατότητες που θα ενεργοποιηθούν στα Windows 10 της έκδοσης 21H2.

1. Το θα υποστηρίζει πρότυπα WPA3 H2E για αυξημένη του Wi-Fi. Το H2E σημαίνει “Hash-to-Element” και αποτελεί μια βελτίωση του προτύπου Wi-Fi Protected Access III (WPA3). Σύμφωνα με τη Cisco, το WPA3 H2E είναι υπολογιστικά πολύ πιο αποτελεσματικό από τον προκάτοχό του και είναι επίσης ανθεκτικό σε side channel επιθέσεις που χρησιμοποιούνται από κακόβουλους χρήστες για να κλέψουν διαπιστευτήρια.

2. Η Microsoft πρόσθεσε μια νέα μέθοδο χρήσης του Windows Hello for Business που ονομάζεται cloud trust. Αν αναρωτιέστε ποια είναι η διαφορά μεταξύ του κανονικού Windows Hello που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον προσωπικό σας υπολογιστή έναντι του Windows Hello for Business: Το πρώτο χρησιμοποιείται από τους καταναλωτές για τη δημιουργία ενός PIN ή μιας βιομετρικής χειρονομίας σαν μια εναλλακτική μέθοδο σύνδεσης. Από την άλλη πλευρά, το Windows Hello for Business χρησιμοποιείται από και διαμορφώνεται χρησιμοποιώντας πολιτικές ομάδας ή πολιτικές διαχείρισης φορητών συσκευών (MDM). Χρησιμοποιεί πάντα ασύμμετρη πιστοποίηση, γεγονός που το καθιστά πολύ πιο ισχυρό από την άποψη της ασφάλειας.

Τέλος, το 3ο χαρακτηριστικό που θα εμφανίσει η Microsoft στα Windows 10 της έκδοσης 21H2 είναι η υποστήριξη GPU compute στο Windows Subsystem for Linux (WSL) και το Azure IoT on Windows (EFLOW).
Αυτό γίνεται για να διευκολυνθεί η μηχανική μάθηση που απαιτεί πόρους.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greecefgns

Get the best viral stories straight into your !
windows 10 21h2,windows 10 21h2 release date,windows 10,iguru

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).