Windows 10 April 2018 Update αναμενόμενα τα προβλήματα σε beta εκδόσεις

Ένας αυξανόμενος αριθμός χρηστών που αναβάθμισαν τα συστήματά τους σε Windows 10 April 2018 Update, αναφέρει πάρα πολλά προβλήματα μετά την εγκατάσταση. Αναφέρουν για παράδειγμα ένα σφάλμα που προκαλεί επανειλημμένες δυσλειτουργίες στον explorer.exe.

Windows 10 April 2018 Update: Προς το παρόν η Microsoft δεν φαίνεται να έχει εντοπίσει την προέλευση του σφάλματος, αλλά τα συμπτώματα είναι σχεδόν τα ίδια σε όλες τις περιπτώσεις: η διεργασία του explorer διακόπτεται σε τυχαίες χρονικές στιγμές, επανεκκινείται αυτόματα και διακόπτεται ξανά.Windows 10 April 2018 Update

Πάρα πολλοί χρήστες των οποίων τα συστήματα επηρεάζονται από αυτό το θέμα συζητούν το πρόβλημα σε νήματα του reddit αλλά και στα forums υποστήριξης της Microsoft. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν καταλήξει στο ότι η νέα λειτουργία του Windows 10 April 2018 Update, Timeline ίσως είναι το χαρακτηριστικό που φταίει.

Το Timeline των Windows είναι ένα νέο εργαλείο του Windows 10 April 2018 Update που επιτρέπει στους χρήστες να επαναφέρουν τη δραστηριότητά τους σε οποιοδήποτε σημείο εντός των τελευταίων 30 ημερών χρησιμοποιώντας συγχρονισμό από το σύννεφο. Όταν είναι ενεργοποιημένη η συγκεκριμένη υπηρεσία, φέρεται ότι τρέχει ένα crash.exe κατά τη διάρκεια της διαδικασίας του συγχρονισμού.

Να αναφέρουμε ότι από την αρχή, αυτή η έκδοση δεν πήγαινε καλά, και όλα τα παραπάνω δικαιώνουν την άποψή που εκφράσαμε σε μια παλαιότερη δημοσίευση του iGuRu.gr, ακολουθούν μερικά αποσπάσματα:

Το φαινόμενο ήταν γνωστό στους χρήστες των Windows. Κάποιο update δεν λειτουργεί και αρχίζουν τα προβλήματα, τα οποία σταματάνε με την παρέμβαση της Microsoft που με ένα update fix διορθώνει την κατάσταση. Με τον ερχομό των Windows 10, αντί να ελαττωθούν τα σφάλματα από τις ενημερώσεις, παρατηρείται ένας συνεχώς αυξανόμενος αριθμός αναφορών με προβλήματα που σχετίζονται με αυτές.

Έτσι έχουμε διαβάσει για ενημερώσεις ποτέ δεν τελειώνει η εγκατάσταση τους ποτέ, ή και ακόμα χειρότερα για ενημερώσεις που μετά από μια επανεκκίνηση καταστρέφουν το σύστημα.

Όλα τα παραπάνω θα ήταν επιτρεπτά, ή θα τα αντιμετωπίζαμε με περισσότερη ανεκτικότητα αν χρησιμοποιούσαμε beta εκδόσεις του προγράμματος Windows 10 Insider, καθώς σαν εκδόσεις προεπισκόπησης δικαιολογούν πιο εύκολα τέτοιες συμπεριφορές. “Final” εκδόσεις όμως που χρησιμοποιούνται σε περιβάλλοντα παραγωγής, εξακολουθούν να εμφανίζουν πολλές αναφορές σφαλμάτων για κάθε ενημερωμένη έκδοση που κυκλοφορεί από το “σταθερό” κανάλι του λειτουργικού.

Η εταιρεία δεν παρέχει στους χρήστες των εκδόσεων Home την δυνατότητα να μπλοκάρουν εντελώς τις ενημερώσεις ή να σταματήσουν την αυτόματη εγκατάστασή τους. Στην πραγματικότητα, αν τρέχετε Home ή Pro, έχετε πολύ λίγες επιλογές για να ελέγξετε ποιες ενημερώσεις θα εγκατασταθούν στο σύστημα. Ενώ οι Pro χρήστες μπορούν να αναβάλουν ενημερώσεις (δεν μπορούν να τις μπλοκάρουν), η αναβολή ισχύει μόνο για τις ενημερώσεις που η Microsoft δεν θεωρεί κρίσιμες. Αυτό σημαίνει ότι όλες οι ενημερώσεις ασφαλείας θα εγκατασταθούν άμεσα, ακόμη και αν είναι ενεργοποιημένη η επιλογή Αναβολή Ενημερώσεων.

Το πρόγραμμα επεξεργασίας πολιτικής της ομάδας (Group Policy Editor), δεν είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις Home. Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα αλλαγής κάποιας πολιτικής στους χρήστες εκδόσεων Pro, κάτι που τους επιτρέπει να απενεργοποιήσουν τις αυτόματες ενημερώσεις εντελώς.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω που ισχύουν στο νέο μοντέλο των Windows 10 που σερβίρεται πια σαν Windows as a service, ή Windows σαν υπηρεσία, όλοι οι χρήστες του λειτουργικού θα πρέπει να περιμένουν να έχουν πάντα την τελευταία τεχνολογία της Microsoft στους υπολογιστές τους, ακόμα και αυτοί δεν την σηκώνουν.

Όπως είχαμε αναφέρει στο iGuRu.gr η εταιρεία φαίνεται να έχει μετατραπεί σε ένα τεράστιο playground για testers. Εσείς μπορεί να νομίζετε ότι τρέχετε την τελευταία σταθερή έκδοση όμως όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν το αντίθετο.

Η εταιρεία αν και διαθέτει διάφορες βαθμίδες δοκιμαστές beta για τα προϊόντα Windows, αδυνατεί να εκδώσει ενημερώσεις που απλά λειτουργούν. Υπάρχουν οι εσωτερικοί δοκιμαστές beta, μέσα από την Microsoft για παράδειγμα, αλλά και όλοι οι Windows Insiders σε δύο διαφορετικά rings, που δοκιμάζουν τα Windows 10 beta builds, πριν την επίσημη διάθεσή τους στο σταθερό κανάλι.

Έτσι ενώ οι χρήστες εκδόσεων Enterprise (Windows για επιχειρήσεις) μπορούν να μπλοκάρουν εντελώς τις ενημερώσεις, οι χρήστες των εκδόσεων Home και Pro θα πρέπει να τις εγκαταστήσουν.

Τι σημαίνει αυτό;

Όλοι οι χρήστες των Windows 10 είναι beta testers που δοκιμάζουν τα “δωρεάν” Windows για τους πελάτες των εκδόσεων Enterprise.

Πάμε πάλι: Υπάρχουν οι εσωτερικοί δοκιμαστές beta, μέσα από την Microsoft, όλοι οι Windows Insiders σε δύο διαφορετικά rings, οι Home και οι Pro χρήστες των Windows 10 είναι ουσιαστικά beta testers.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα ζητήματα που αναφέρονται τακτικά κάθε φορά που κυκλοφορούν νέες ενημερώσεις, φαίνεται ότι αυτές οι ενημερώσεις δεν έχουν δοκιμαστεί αρκετά καλά.

Οι χρήστες των εκδόσεων Home και Pro που δεν πλήρωσαν τα Windows 10, αλλά τα αναβάθμισαν δωρεάν με την προσφορά της Microsoft, αναφέρουν στην εταιρεία μέσω της τηλεμετρίας χρήσιμες πληροφορίες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για την επιδιόρθωση σφαλμάτων πριν οι ενημερώσεις κυκλοφορήσουν στους πολύτιμους πελάτες των επιχειρήσεων.

iGuRu.gr The Best Technology Site in Greeceggns

Get the best viral stories straight into your inbox!















Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

5 Comments

Leave a Reply
  1. Σε εμένα το βασικό πρόβλημα που έχω εντοπίσει είναι ότι προσπαθεί πολλές φορές να κάνει το pc boot και δεν μπορεί. Μετά 4-5 φορές εμφανίζεται η οθόνη που πληροφορεί για το boot failure και μετράει αντίστροφα. Σε αυτή τη φάση ούτε del ούτε F2 δουλευουν αλλά κάνει τωρα boot κατευθείαν σε windows δλδ χωρίς το logo της μητρικής.

    • @Elpa02 καλησπέρα.
      Θα σου πρότεινα να ρίξεις μια ματιά στο UEFI της μητρικής σου. Ίσως μια “επαναφορά βέλτιστων ρυθμίσεων” να σου έδινε μια ικανοποιητική λύση στο πρόβλημα της μη εμφάνισης του περιβάλλοντος της M/B κατά την έναρξη.

      Τώρα, αναφορικά με τα συνεχή reboot μάλλον δε μπορώ να σε βοηθήσω περισσότερο αν δεν πιάσει ότι σου πρότεινα, καθώς θα είναι η συνέχεια της … κολόνιας με τα απανωτά reboot που κρατάει από την προηγούμενη (τέλη 2017) αναβάθμιση των Win10.

  2. Χαίρεται. Ένα άλλο πρόβλημα που παρουσιάστηκε μετά την πρόσφατη μεγάλη αναβάθμιση ήταν και η αδυναμία να επιλέξεις (κάποιες φορές) τον “τερματισμό λειτουργίας” του Υ/Η.
    Η μόνη δυνατότητα που είχα ήταν, η κάνω “kill” κλείνοντας τον υπολογιστή ανορθόδοξα τραβώντας την πρίζα ή πατώντας σταθερό το on/off κουμπί ή να το ψάξω για τυχαίες λύσεις. Η καλύτερη που βρήκα και εφαρμόζω είναι, όταν δεν μου δίνει την δυνατότητα να κλείσω τον Η/Υ πατάω μια σύντομη φορά το on/off κουμπί αναγκάζοντας τον υπολογιστή να μπει σε κατάσταση “ύπνου”. Μετά από 4-5” τον επαναφέρω πατώντας το wake up ή κάποιο πλήκτρο από το ποντίκι και επιλέγω τον τερματισμό λειτουργίας (που πλέον λειτουργεί).

    Στα παραλειπόμενα ; Η νέα έκδοση εξακολουθεί
    α) να χάνει την σύνδεση με το wifi router όταν και αν ο υπολογιστής μπει σε κατάσταση εξοικονόμησης ενέργειας
    β) να αδυνατεί να ανοίξει το περιβάλλον της ρύθμισης έντασης ήχου και μετά το “χάσιμο” αυτό η ρύθμιση επιτυγχάνεται μέσω των shortcuts του πληκτρολογίου

    Η λύση στα προαναφερόμενα δύο προβλήματα ; Η επανεκκίνηση του συστήματος :(

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).