Windows 10 KB5000842 ο Θεός μαζί σας

Η ενημέρωση KB5000842, η οποία αποτελεί μέρος του κύκλου ενημέρωσης Μαρτίου 2021, κυκλοφορεί σε υπολογιστές που τρέχουν τις εκδόσεις 20H2 και 2004. Όσοι επιθυμούν να ενημερώσουν τα συστήματά τους χειροκίνητα ή όσοι έχουν προβλήματα εγκατάστασης, παρακάτω υπάρχουν direct links.

H KB5000842 είναι μια προαιρετική ενημέρωση και θα ανεβάσει τον αριθμό build στο σύστημά σας σε Build 19042.906. Δεν υπάρχουν νέες δυνατότητες σε αυτήν την ενημέρωση, αλλά φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι η πρώτη ενημέρωση με βελτιώσεις απόδοσης για την Εξερεύνηση αρχείων (File Explorer).

Για να ενημερώσετε επισκεφτείτε το Windows Update και κάντε κλικ στο “Έλεγχος για ενημερώσεις”. Θα εμφανιστεί η παρακάτω ενημέρωση

2021-03 Cumulative Update Preview for Windows 10 Version 20H2 for x64-based Systems (KB5000842)

Αν αντιμετωπίσετε προβλήματα κατά την εφαρμογή της αθροιστικής ενημέρωσης μπορείτε να κατεβάσετε το πρόγραμμα εγκατάστασης από τον παρακάτω σύνδεσμο.

Windows 10 KB4601382 Direct Download Links: 64-bit and 32-bit (x86).

Windows 10 KB5000842 (Build 19042.906) Πλήρες Changelog

Με αυτήν την ενημέρωση, η Microsoft επιδιορθώνει επιτέλους το μήνυμα “Computing Filters” όταν χρησιμοποιείτε φίλτρα στα αποτελέσματα αναζήτησης της Εξερεύνησης αρχείων.

Διορθώθηκε ένα άλλο σφάλμα όπου το φίλτρο αναζήτησης παγώνει ή σταματά να ανταποκρίνεται όταν οι χρήστες προσπαθούν να αλλάξουν τον τύπο του φίλτρου που χρησιμοποιείται (για παράδειγμα, τύπος ή ημερομηνία αρχείου).

Η Microsoft έχει επιδιορθώσει επίσης ορισμένα ζητήματα απόδοσης που προκαλούνται από το explorer.exe, το οποίο είναι υπεύθυνο για την Εξερεύνηση αρχείων, τη γραμμή εργασιών, το Κέντρο δράσης και άλλα σημαντικά στοιχεία του λειτουργικού.

Εκτός από τις επιδιορθώσεις του File Explorer, η Microsoft έχει επιδιορθώσει επίσης ένα πρόβλημα όπου ορισμένες οθόνες εμφανίζουν τα χρώματα πιο σκούρα από το αναμενόμενο. Αυτό γίνεται μόνο όταν χρησιμοποιείτε τη λειτουργία HDR, μια δυνατότητα διαθέσιμη μόνο για επιλεγμένες οθόνες.

Διορθώθηκε άλλο ένα σφάλμα όπου ο συγχρονισμός αναπαραγωγής βίντεο δεν λειτουργεί όταν χρησιμοποιείτε πολλές οθόνες.

Αυτή η αθροιστική ενημέρωση θα αντιμετωπίσει και ένα ζήτημα όπου το σύστημα σταματάει να αποκρίνεται σε εισόδους ποντικιού ή πληκτρολογίου όταν οι χρήστες διαγράφουν αρχεία/φακέλους που συγχρονίζονται με το OneDrive.

Όπως και με κάθε άλλη προαιρετική ενημέρωση, θα πρέπει να την αποφύγετε εκτός εάν αντιμετωπίζετε τα προβλήματα που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε μάλιστα να περιμένετε μέχρι το επόμενο Patch Tuesday για να λάβετε τις προαιρετικές ενημερώσεις, υποχρεωτικά μαζί με τις ενημερώσεις ασφαλείας.

Το επόμενο Patch Tuesday είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στις 13 Απριλίου του 2021.

Subscribe to Blog via Email

Enter your email address to subscribe to this blog and receive notifications of new posts by email.

Written by giorgos

Ο Γιώργος ακόμα αναρωτιέται τι κάνει εδώ....

5 Comments

Leave a Reply
 1. Καλησπέρα, γνωρίζετε αν αυτή η ενημέρωση φτιάχνει το πρόβλημα της προηγούμενης ενημέρωσης, με την μπλε οθόνη όταν πας να εκτυπώσεις από Kyocera και άλλους εκτυπωτές;
  Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

  • Καλημέρα. Κατά την Microsoft, το πρόβλημα φτιάχνει με το KB5001567, όπως λέει στο παρακάτω link: https://www.windowslatest.com/2021/03/16/windows-10-kb5001567-released-to-fix-kb5000802-bsod-printing-issue/
   Τώρα, κατά πόσο αληθεύει, είναι προς διερεύνιση. Προσωπικά, προτίμησα να γράψω script που τρέχει ανά μερικές ώρες κι αν εντοπίσει το KB5000802, να το απεγκαθιστά με συνοπτικές διαδικασίες, μέχρι να δείξει λίγη σοβαρότητα η Microsoft και να σταματήσει να παίζει με production συστήματα σε critical environment.

   • Καλησπέρα Μαριάννα, στείλε αν θέλεις το script να το δώσουμε, γιατί αν περιμένεις να σταματήσει να παίζει η Μicrosoft θα απογοητευτείς

    • Καλημέρα. Συγγνώμη το notification είχε πάει στα spam. To έχω ρίξει στο github: https://github.com/madmat27/Hotfix_KB5000802_Remover. Αν το βάλεις σε ένα visual studio και το κάμεις compile, θα σου βγάλει ένα εκτελέσιμο, που το βάζεις στον scheduler και τρέχει κάθε πρωί.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).