Τα Windows 10 1511 διαγράφουν εφαρμογές χωρίς την άδεια του χρήστη

Η πρώτη μεγάλη ενημερωμένη έκδοση της για το λειτουργικό της -as-a-service ( 10 Threshold ή έκδοση ), διαγράφει εφαρμογές χωρίς να ζητήσει την άδεια των ιδιοκτητών, σύμφωνα με δεκάδες καταγγελίες σε . Τα προγράμματα που αφαιρεί η εταιρεία περιλαμβάνουν τα εργαλεία παρακολούθησης υλικού CPU-Z και Speccy καθώς και το AMD Catalyst Control Center για tweaking στις κάρτες γραφικών Radeon.windows 10 logo

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, φαίνεται ότι τα προγράμματα λειτουργούσαν σωστά, αλλά παρόλα αυτά η εταιρεία θεώρησε σωστό να τα αφαιρέσει χωρίς να ρωτήσει.

Ο Bright Spark στο Reddit ανέφερε για τα Windows 10:

“Η Microsoft θα πρέπει να ζητάει την άδεια, και όχι συγχώρεση. Θα ήθελα για να είναι εντάξει με αυτό, τα Windows 10 να ανέφεραν:

“Γεια σου, η εφαρμογή αυτή μπορεί να προκαλέσει προβλήματα και σας συνιστούμε να την απεγκαταστήσετε. Θέλετε να το κάνουμε αυτό για σας;”

Στη συνέχεια αν ο χρήστης επιλέξει το “Όχι” όλα θα πρέπει να σταματήσουν εκεί και όχι να γίνει απεγκατάσταση χωρίς καμία προειδοποίηση.”

Η εταιρεία φυσικά, είναι νομικά καλυμμένη για αυτή της την συμπεριφορά, καθώς όπως έχει ήδη εξηγήσει στο GamesBeat, έχει το δικαίωμα να αφαιρεί λογισμικό που θεωρεί επικίνδυνο. Αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τα προγράμματα που μπορούν πιθανά να προκαλέσουν προβλήματα στα Windows 10, αλλά και εφαρμογές που μπορούν να κλέψουν τις πληροφορίες σας ή να μολύνουν το σύστημά σας.

  FAT32 και exFAT : Διαφορές και συμβατότητα

“Η Συμφωνία Υπηρεσιών της Microsoft επιτρέπει στη Microsoft να αλλάξει ή να διακόψει ορισμένες εφαρμογές ή περιεχόμενο, που θεωρούμε ότι βάζει σε κίνδυνο την ασφάλειά σας,” είπε ένας εκπρόσωπος της Microsoft στο GamesBeat τον Αύγουστο.

“Το λογισμικό που είναι πειρατικό ή βάζει την ασφάλεια των πελατών μας σε κίνδυνο, συμπεριλαμβανομένων , , δημόσια έκθεση προσωπικών πληροφοριών, και την κακή απόδοση ή δυσλειτουργία του συστήματος. Παραμένουμε δεσμευμένοι στην προστασία των πελατών μας από τους κινδύνους του μη γνήσιου λογισμικού και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας των προγραμματιστών, όλων των τύπων περιεχομένου. ”

Έτσι πολύ απλά, με τη χρήση του Windows 10, συμφωνείτε στο να κάνει η Microsoft αυτές τις αλλαγές, σας αρέσει δεν σας αρέσει…

Written by Δημήτρης

O Δημήτρης μισεί τις Δευτέρες.....

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Το μήνυμα σας δεν θα δημοσιευτεί εάν:
1. Περιέχει υβριστικά, συκοφαντικά, ρατσιστικά, προσβλητικά ή ανάρμοστα σχόλια.
2. Προκαλεί βλάβη σε ανηλίκους.
3. Παρενοχλεί την ιδιωτική ζωή και τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα άλλων χρηστών.
4. Διαφημίζει προϊόντα ή υπηρεσίες ή διαδικτυακούς τόπους .
5. Περιέχει προσωπικές πληροφορίες (διεύθυνση, τηλέφωνο κλπ).


  +  30  =  37